Ballagó egyetemistákKincsünk a megszerzett tapasztalat

2018. június 14., csütörtök, Közélet

„Ne csak kitűnő, de hasznos emberré is váljatok, mert a közösség, egy nemzet számára fontos, hogy sokan legyenek, akik a saját életükben sikeresek, de ennél fontosabb, hogy még többen legyenek, akik hasznosak is tudnak lenni” – fogalmazott Székely Zsolt egyetemi docens, aki idén korelnökként búcsúztatta a Babeş–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának ballagóit.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A csütörtök délelőtti ünnepség szülők, barátok, hozzátartozók körében zajlott, nyitányként az Eufónia ifjúsági vegyes kar jóvoltából csendült fel a Gaudeamus. Közigazgatási karon 24 hallgató, a környezettudományi tanszéken pedig 15-en végeztek idén.

Az itt megszerzett oklevélre komoly karriert lehet építeni, amellyel az állami, de a versenyszférában is érvényesülhettek – jelentette ki Cziprián-Kovács Loránd, a sepsiszentgyörgyi tagozat vezetője, aki példákkal nyomatékosította, hogy a BBTE egykori sepsiszentgyörgyi végzősei jó eredményeket értek el, ma már itthon és a határokon túl is fontos tisztségeket töltenek be. Emlékeztetett, a kihelyezett tagozat fennállásának huszadik évfordulóját ünneplik, s reményét fejezte ki, hogy az intézmény megkapja a kellő szellemi, anyagi támogatást a  jövőben is, hogy létszám és minőség tekintetében is megfelelőképpen fejlődhessen.

Útravalóul egyebek mellett azt tanácsolta a ballagóknak, legyenek tisztességesek, inkább építsenek – karriert, emberi kapcsolatokat –, mintsem romboljanak.

Bartalis Ildikó környezettudományi tanszékvezető az együtt töltött éveket idézte fel személyes hangvételű beszédében, rámutatva: tudatosítani kell, hogy mindenkiben ott rejlik valami különleges adottság, ami egyedivé tesz. „Ügyeljetek gondolataitokra, mert azok szabják meg szavaitokat, ügyeljetek szavaitokra, mert azok szabják meg tetteiteket, ügyeljetek tetteitekre, mert ezek szabják meg szokásaitokat” – tanácsolta a búcsúzó hallgatóknak.

A tanulás az egyetlen út, haladni és élni kell a mai globalizált világban – szögezte le Fazakas József, az üzletigazgatási tanszék tanára, aki úgy vélekedett, nem igaz, hogy Sepsiszentgyörgyön nem zajlik ugyanolyan szintű oktatás, mint az egyetemi nagyvárosokban.

Emlékeztetett, sokat és sokan küzdöttek, hogy itt létrejöjjön a BBTE kihelyezett tagozata, hogy kialakuljon egy oktatási rendszer. A végzősök nevében hárman – Tímár Tímea, Lőrincz C. Krisztina és Incze Krisztina – búcsúztak az oktatóktól, kollégáktól, a meghitt ünnepséget az oklevelek átadásával zárták.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1588
szavazógép
2018-06-14: Belföld - :

Hírsaláta

AZ OKTATÁSI RENDSZERRŐL A VILÁGBANK... Románia számára létfontosságú, hogy többet és értelmesebben fektessen az oktatásba – vonja le a következtetést egy, a Világbank által készített tanulmány.
2018-06-14: Közélet - Farkas Réka:

Sötét idők Fóruma

A közelmúltat idézték fel szerdán délután a Bod Péter Megyei Könyvtárban, az egykori napilap, a Megyei Tükör mellékletének, a Fórumnak könyvbe gyűjtése, az első kötet megjelenése adta a találkozó apropóját, az egykori „kalandra” emlékeztek a kiadvány szerkesztői, írói.