Elítélték a volt energiaügyi minisztert

2018. június 29., péntek, Belföld

Jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte tegnap a legfelsőbb bíróság Constantin Niţă volt energiaügyi minisztert, akit befolyással való üzérkedésben találtak vétkesnek.

A legfelsőbb bíróság ezzel fenntartotta az elsőfokú ítéletet, amely 303 000 lejes összeg elkobzásáról is rendelkezik. Constantin Niţă ellen befolyással való üzérkedés miatt emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség, amely szerint 2013-ban a volt miniszter közbenjárt annak érdekében, hogy a iaşi-i polgármesteri hivatal szerződést kössön Tiberiu Urdăreanu üzletember cégével. A volt tárcavezető cserébe megkapta a szerződés értékének 5 százalékát, 30 000 eurót, illetve 303 118 lejt – állítja a vádhatóság.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1967
szavazógép
2018-06-29: Belföld - :

Jelentős árvízkárok

Házakat és gazdasági épületeket öntött el, autókat sodort el és közlekedési fennakadásokat okozott az ország központi és keleti részén szerdán és csütörtökön lehullott nagy mennyiségű csapadék.
2018-06-29: Belföld - :

Hét évig érvényes az egészségügyi kártya

Ötről hét évre hosszabbította a kormány az egészségügyi kártyák érvényességi idejét – az erről szóló határozatot tegnapi ülésén fogadta el a kabinet az egészségügyi minisztérium javaslatára.