Táborozó gyermekek Székelypetőfalván

2018. július 27., péntek, Közélet

Kéttucatnyi, hátrányos helyzetben élő gyermek vesz részt Székelypetőfalván a napokban zajló, a Gyulafehérvári Caritas által szervezett táborban.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Fontosnak tartottuk, hogy az elszigetelt faluban élő gyermekeknek programokat szervezzünk – mondta el érdeklődésünkre Péter Szabolcs, a gyulafehérvári Caritas közösségfejlesztő munkatársa, a petőfalvi tábor vezetője. Hátrányos helyzetű közösségekről lévén szó, a szülők féltik gyermekeiket, de beszéltek velük, és sikerült megszüntetni a bizalmatlanságot. Odafigyeltek, hogy a többórás tevékenységek idején a gyermekek megkapják mindazt, amire szükségük van – mondta Péter Szabolcs. A programokat a gyermekek élvezik, kézművesség, rajzfilmvetítés, csoportos tevékenységek szerepelnek a napi tevékenységben – tudtuk meg a táborvezetőtől. Hasonló tábort szervezett a Caritas Ozsdolán, Zabolán is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1790
szavazógép
2018-07-27: Közélet - Szekeres Attila:

Guzsalyasék kézművestábora

Nyolcvanöt résztvevővel négy műhelyben zajlik a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány XXXIV. Nyári Kaláka Kézműves- és Alkotótábora a Benedek-mezei táborban. Az idei felnőtt tábor ötödik műhelyét a résztvevők gyermekei alkotják.
2018-07-27: Közélet - Iochom István:

Jótékonykodó győri motorosok

Tegnap délelőtt a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor-iskolában Virág Krisztián, a 2003 óta működő győri HOG Four Rivers Chapter motorosklub elnöke és társai – akik Harley Davidson motorokkal érkeztek – ünnepélyes keretek között adták át Kelemen Katalin tanítónőnek, a Szeretetiskola vezetőjének az általuk hozott ruhaneműt, cipőt és plüssjátékokat tartalmazó ajándékcsomagot.