Életmentés Besenyőn / FRISSÍTVE: Vízbe fulladt egy fiatal

2018. augusztus 5., vasárnap, Közélet

Életmentők segítségét kérték vasárnap délután a Besenyői-tónál, ahol két fürdőző eltűnt a vízben.

  • Fotó: ISU
    Fotó: ISU

Tolvaj Marius, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője lapunkat arról tájékoztatta, több segélyhívást is regisztráltak az eset kapcsán. Egy 27 éves férfit a tó közelében lévő fürdőzők kihúztak a vízből, a helyszínre irányított rohammentő a megyei kórház sürgősségi osztályára szállította, Tolvaj szerint a férfi tudatánál volt. Társát este hatkor még két csónakkal keresték a tóban a tűzoltók. Brassó és Vrancea megyei búvárok közreműködését is kérték, hogy mielőbb megtalálják az eltűnt férfit.

 

FRISSÍTÉS: A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség vasárnap este nyolc órakor közölte: megtalálták a búvárok a besenyői tóban eltűnt másik, 18 éves fiatalt, akit átadtak a helyszínen tartózkodó SMURD csapatnak. Újjáélesztési próbálkozásaik ellenére életét már nem tudták megmenteni. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1766
szavazógép
2018-08-05: Sport - Miska Brigitta:

Pontot rabolt Giurgiuban a Sepsi OSK (Labdarúgás, I. liga)

Az Eugen Neagoe irányította háromszéki csapat hamar hátrányba került az egyszeres bajnok Astra Giurgiu vendégeként, azonban többek között a második félidőben becserélt játékosoknak köszönhetően döntetlenre mentették a mérkőzést a Marin Anastasovici Stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában.
2018-08-06: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A magyar űrkutatás úttörője Sepsiszentgyörgyön
Sepsiszentgyörgyre érkezik dr. Gschwindt András egyetemi docens, projektvezető, Budapest díszpolgára, a magyar űrkutatás úttörője, az MASAT megálmodója és kivitelezője. A látogatás célja egy rádióamatőr adó-vevő készülék adományozása a Puskás Tivadar Rádióklubnak, ugyanakkor megtekinti a távközlési kismúzeumot és üzembe helyezi a Székely Mikó Kollégiumban található MASAT műholdvevő készüléket. Továbbá ismertetést ad a magyar műholdrendszer működéséről. Érkezésének ideje: szerdán 10 órakor a Puskás Tivadar Líceumba.