Közel háromszáz állást hirdetnek

2018. augusztus 23., csütörtök, Közélet

Egyetlen friss végzős sem kérte az 1500 lejes beilleszkedési támogatást a diplomázást követő két hónap folyamán, vagyis egyelőre még nem kezdtek el dolgozni – közölte Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség igazgatója.

  • Kelemen Tibor. A szerző felvétele
    Kelemen Tibor. A szerző felvétele

A nyári vakáció alatt viszont alig több mint félszáz tanuló jelentkezett diákmunkára, noha az előző években száznál többen vállalkoztak hasonló időszakos tevékenységre. A munkavállalókat viszont érdekli az állástalanok, illetve a hátrányos helyzetűek alkalmazását megkönnyítő állami támogatás, ez legkevesebb egy évig ugyanis havonta 2250 lejt jelent foglalkoztatottanként, így eddig 171 munkahelyre sikerült jelentkezőt találniuk. Háromszéken egyébként állandó a munkanélküliségi ráta, a 3,63 százalékkal országos viszonylatban a huszonegyedik helyen állunk a megyék rangsorában, a mutató országos átlagértéke 3,74 százalék. Térségünkben 280 munkahelyre várnak jelentkezőket, egyebek mellett közszférában, egészségügyben, textiliparban. (mol)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1777
szavazógép
2018-08-23: Közélet - Iochom István:

Óvodákat, iskolákat újítanak fel (Kézdivásárhely)

Kézdivásárhely önkormányzata májusban, illetve júniusban fogadta el a Turóczi Mózes-iskola, valamint a Csipkerózsika és a Benedek Elek utcai 3-as számú napközi otthon és bölcsőde energiahatékonyságát növelő határozattervezeteket.
2018-08-23: Közélet - :

Bezár az uszoda

Jövő héten, augusztus 27-től szeptember 2-ig  karbantartási munkálatok miatt zárva tart a sepsiszentgyörgyi uszoda – tájékoztatott a sportlétesítmény üzemeltetője, a Sepsi ReKreatív Rt.