Idén aszfaltozzák a Csipkésbe vezető utat

2019. január 7., hétfő, Közélet

Ha minden a terveknek megfelelően halad, idén 13 kilométernyi utca aszfaltozása kezdődhet el Zabolán. Ha ez megvalósul, az aszfaltozott utak hosszát tekintve a községet csak Kovászna előzi meg a régióban – tudtuk meg Fejér Levente polgármestertől.

  • Meghosszabbítják a Csipkés felé vezető aszfaltot is. A szerző felvétele
    Meghosszabbítják a Csipkés felé vezető aszfaltot is. A szerző felvétele

Az utak korszerűsítésére a Vidéki Befek­tetéseket Finanszírozó Ügynökség, illetve az Országos Vidékfejlesztési Terv keretében kiírt pályázati lehetőségeket használta ki a zabolai önkormányzat.

Az előbbi alapnál nyertesnek nyilvánított, ötmillió lej értékű pályázat révén négy kilométernyi községi utca kap aszfaltburkolatot. A munkálatot közbeszerzésre írták ki, ha lesz kivitelező, tavasszal kezdődik a megvalósítás. A leghosszabb szakaszt a román temető felé vezető utca jelenti, de a Csipkés felé vezető út aszfaltburkolatát is meghosszabbítják, egészen a falu bejáratáig – tájékoztatott a polgármester.

A vidékfeljesztési alapból további kilenc kilométernyi út aszfaltozására kapnak támogatást. Erre is megkötötték a szerződést, jelenleg a műszaki tervre kiírt közbeszerzési eljárás folyik. A terv szerint leaszfaltozzák a Hegymege minden utcáját, közel egy kilométernyi aszfaltot öntenek Páván, és modernizálják a Haraly felé vezető DC7-es út 2,6 kilométeres szakaszát is.

További pályázataik még elbírálás alatt állnak. Siker esetén Felszegben aszfaltozhatnak több mint egy kilométer hosszúságban, korszerűsíthetik a Kovászna és Szörcse közötti DC13-as út 4,8 kilométeres szakaszát, és a DC9-es út Telek és Imecsfalva közötti 11,4 kilométeres szakaszát is. Minderre 28 millió lej értékben nyújtottak be pályázatot – számolt be az elöljáró.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2019-01-07: Közélet - Bokor Gábor:

Építkezéseket terveznek Zabolán

Több építkezési, épületfelújítási terve is van Zabola község önkormányzatának. A szükséges anyagiakra különféle támogatási forrásoknál pályáznak, ezekhez biztosítják a szükséges önrészt – tudtuk meg Fejér Levente polgármestertől.
2019-01-07: Közélet - Iochom István:

Folytatódik a kiskászoni templom építése

Még a tél beállta előtt tető alá került Kiskászon új római katolikus temploma és közösségi háza. Egyelőre áll a munka, de tavasszal a belső munkálatokkal folytatódik, a templomszentelésre minden valószínűség szerint 2020-ban kerül sor – tudtuk meg Balogh Tibortól, Kézdiszentlélek polgármesterétől.