Iskolák működési engedély nélkül

2008. szeptember 1., hétfő, Közélet

Huszonhárom háromszéki óvodának és huszonkét iskolának nincs működési engedélye, hat biztosan anélkül kezdi meg a tanévet. A megye háromszázharminchat tanodája egyébként készen áll a becsengetésre, ígéret szerint a hátralevő munkálatokat befejezik szeptember 15-ig.

Legnagyobb a gond, ahol nincs ivóvíz. Az imecsfalvi óvoda és elemi iskola épülete műemlék, korszerűsítésére nincs jogosítványa a tanfelügyelőségnek, és amíg nem lesz itt ivóvíz, addig működési engedélyt sem kaphatnak. A haralyi óvoda és iskola számára fúrattak kutat, de ennek vize nem bizonyult ihatónak, és egyelőre hiányzik az ivóvíz a bölöni 2-es óvoda és az általános iskola egyik épületében is. Az ódon vécék állapota is késlelteti az engedélyek megszerzését egy sor tanodában, de tanévkezdésig még folynak a munkálatok, és esélyük lehet az engedélyre. A takarítást, festést sem fejezték be mindenütt, ezt saját bevételekből, illetve önkormányzati pénzből végzik. A megyei főtanfelügyelő szerint szeptember 15-ig hat kivételével minden óvoda és iskola megszerezheti a működési engedélyt, de ahol ez nem sikerül, ott is megkezdik a tanítást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1781
szavazógép
2008-09-01: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Új kenyér ünnepe Rétyen

Nincs szebb, mint ropogós héjú mindennapit látni, melyet nemzetiszín szalag ölel át: az idei esztendő kenyerét Dénes Csaba, a Sepsi Református Egyházmegye esperese áldotta meg.
2008-09-01: Közélet - Pásztori Tibor Endre:

Csillagmilliók közé visszatért (Eltemettük Seprődi Kiss Attilát)

Útra kelnek sokan. Útra kel vitéz Seprődi Kiss Attila Töhötöm, miként Seprődi János Kibédről, hogy ázsiai kiterjedt rokonságunkat népzenei kutatásával a poémáink mellett helyet teremtsen a titokzatos világunkhoz tartozó zenének.