Bolyai-matematikaverseny Díjeső mikós diákoknak

2019. június 26., szerda, Közélet

A Bolyai Matematika Csapatverseny hétvégi budapesti nemzetközi döntőjén két első, egy második és egy negyedik díjat nyertek a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium csapatai. A magyarországi, délvidéki, ausztriai és németországi versenyzők mellett a versenyen hat csapat vett részt Erdélyből, közülük a négy mikós alakulat képviselte Háromszéket, és mindannyian nyertesek.

Az ötödik osztályban első helyen végzett a Lőrincz Zente Örs, Mantia Lilla, Pap Csenge Dorottya és Ráduly Roland Márk összetételű Vasmatek csapat, a hetedikben a Varázsvízilovak szintén első díjas, a csapat tagjai Bartos Kriszta, Fazakas Gergő, Miklós Janka és Tamás Péter, mindkét csapat felkészítője Gödri Judith. Kilencedik osztályban második helyezést ért el a Nem a részvétel, hanem a fontos nevű csapat, amelynek tagjai Balázs Márton, Demeter Gergő, Mathis Bence és Kovács Álmos, felkészítő Deák Éva, tizenegyedikben a negyedik helyen végzett a háromtagú Nem mondom meg elnevezésű csapat: Miklós Csenge, Tök-Dietrich Norbert, Csutak Dávid, felkészítő Ugron Szabolcs. Az utóbbi években a Bolyai Matematika Csapatverseny minden kiadásán voltak háromszéki nyertesek, egyesek közülük visszatérők: a Varázsvízilovak tavaly a harmadik, tavalyelőtt pedig a második helyen végzett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2019-06-26: Közélet - Nagy D. István:

A magyarok szívesebben visszatérnének (A középiskolai végzősök felmérése)

A várossal szembeni erősebb kötődés és fokozottabb visszatérési szándék jellemzi a magyar nemzetiségű fiatalokat, mint román kortársaikat – derült ki egyebek mellett abból a felmérésből, amelyet a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet készített a közelmúltban a sepsiszentgyörgyi középiskolákban 2014–2018 között végzett diákok bevonásával. A telefonos megkérdezéssel végzett közvélemény-kutatás a fiatalok elvándorlása elleni lehetséges önkormányzati lépések kidolgozását támogató Youmig-projekt részét képezte. A projektet, mely révén egyebek mellett a hazatelepülni készülő fiatalokat segítő sepsinet.ro honlap, valamint egy egyablakos tájékoztató rendszer is létrejött, tegnap zárták a sepsiszentgyörgyi városházán.
2019-06-26: Közélet - Fekete Réka:

Hiánycikk a szérum, ami van, lejárt (Viperamarás)

Az ország legtöbb kórházából hiányzik a viperamarás elleni szérum, ahol pedig még rendelkeznek néhány adaggal, annak szavatossága május 31-én lejárt. Utóbbi kategóriába tartozik a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház is, szakemberek szerint ellenben még legalább hat hónapig használható az életmentő készítmény.