Az ördöggel is cimborálnak

2007. július 14., szombat, Közélet
Magyar mondákra épül az idei, immár kilencedik Cimbora-kaláka tábor, és e mondák alakjait maguk a gyermekek készítették el a héten, hogy a búcsúnapon csoportos bábelőadással éljék bele még jobban magukat a mesevilágba.

A Benedek-mező a napokban a kiskamaszok vidám zsivajától volt hangos: a Szatmárból, Szilágyságból, Brassóból és a Székelyföldről érkező 38 diák most élvezhette kedvenc folyóiratának jutalmát az egész évi pályázati részvételért. Nemcsak rengeteg játékot, bábkészítést és népi mesterségekben való jártasságot tanultak az egész hét folyamán velük táborozó Jártó Kocsis Edittől, nemcsak az esti tűz melletti dalolás és tánc varázsolta el őket, hanem érdekes előadások, beszélgetések is: Kó­nya Ádám nyugalmazott múzeumigazgató Kodály Zoltánról mesélt igen színesen, Farkas Árpád költő az irodalomban barangolt a gyermekekkel, Köllő Zsolt és Béres Károly pedig az erdőben, lábbal is, meg képzelettel is. A hangulatot jelzi, hogy a résztvevők negyede visszatérő vendég, némelyik már negyedszer van itt... A nyereménytábor anyagi hátterét a sepsiszentgyörgyi tanács, helybeli vállalkozók és a Cimbora Alapítvány biztosította. Igazi ördög, persze, nem mert odamenni, csak egy nagy esőt küldött rájuk, de kifogtak rajta: kinevették.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1762
szavazógép
2007-07-14: Közélet - Iochom István:

Óvónők kézművestábora Csernátonban

A felsőcsernátoni Csigolyás kempingben ma délután ér véget a tizedik kézművestábor, melyen megyénkbeli óvónők vettek részt. Prezsmer Imola szaktanfelügyelő, a tábor szervezője és lelke elmondta: jubileumi esztendő lévén, az egész megye területéről érkezett óvónők új technikákat sajátítottak el. Csütörtökön a régebbi munkákból, fényképekből alkalmi kiállítást szerveztek a Haszmann Pál Múzeum egyik termében, és Magyari Lajos verseiből összeállított ünnepi előadással köszöntötték a tízéves tábort.
2007-07-14: Közélet - x:

Az 55 000.

A Csíki Székely Múzeum tegnap fogadta a nagy sikerű Munkácsy-kiállítás 55 000. látogatóját. Kristály Ibolya, a Sepsiszentgyörgyi Közlekedési Vállalat munkatársa ajándékcsomagot vett át.