Győzelemmel zárta az idényt az újonc

2022. április 13., szerda, Sport

Az újonc Háromszéki Ágyúsok 5–2-re diadalmaskodtak a Bukaresti Steaua felett a Brassóban rendezett helyosztón, így az ötödik helyen zárták első idényüket a román bajnokságban. Az aranyérmet az Erste Liga-győztes Csíkszeredai Sportklub szerezte meg, miután hazai környezetben 4–3-re győzött a Gyergyói Hoki Klub ellen, amelynek így be kellett érnie az ezüstéremmel.

  • Fotó: Facebook / Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Facebook / Háromszéki Ágyúsok

A Román Jégkorongszövetség határozata értelmében az alapszakasz lejártával csak két helyosztót rendeztek. Az első Csíkszeredai Sportklub és a második Gyergyói Hoki Klub között öt pont volt a különbség, míg a Háromszéki Ágyúsok és a Bukaresti Steaua között hat. A csíkszeredai és a háromszéki csapatnak elég volt egy siker az aranyérem és az ötödik hely megszerzéséhez, míg a gyergyószentmiklósi és a fővárosi együttesnek két győzelem kellett volna.

A brassói helyosztó első harmadában a vendégek akarata érvényesült, Kirill Polozov kiállítása után emberelőnybe került a háromszéki csapat, amely a 9. percben vezetést szerzett, Szergej Pajor előkészítését Bíró Ottó váltotta gólra (0–1). Az első szünet előtt ismét emberhátrányban játszott a házigazda, ezt kihasználva a háromszéki együttes növelte előnyét, a 20. percben Róth Zoltán átadását követően Szergej Pajor lőtte a korongot a kapuba (0–2).

A folytatásban Pelle Tors­tensson legénysége megszerezte a harmadik találatot, a 35. percben Silló Huba passza után Sándor Zoltán iratkozott fel a gólszerzők közé (0–3). Ezt követően kezdett magára találni a bukaresti gárda, Andrei Filip 71 másodperc alatt kétszer is eredményes volt, előbb Kirill Polozov, majd emberelőnyben Bayras Abdullin előkészítése után zörgette meg a hálót (2–3), így az utolsó felvonásra izgalmassá vált a helyosztó.

A harmadik játékrészben ismét megrázta magát az újonc, nyomás alá helyezte ellenfelét, ennek köszönhetően a 45. percben Antal Alfréd szerzett gólt, az 59. percben pedig Horváth Pál beállította a végeredményt (2–5). A háromszéki narancs-kék mezesek történetük első alapszakaszát 13 győzelemmel és 15 vereséggel zárták, majd a helyosztón magabiztosan nyertek, bebiztosítva az ötödik helyet a román bajnokságban.

Eredmények: Bukaresti Steaua–Háromszéki Ágyúsok 2–5 (gólszerzők: Andrei Filip 37., 38., illetve Bíró Ottó 9., Szergej Pajor 20., Sándor Zoltán 35., Antal Alfréd 45., Horváth Pál 59.), Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub 4–3 (gólszerzők: Rokaly Szilárd 34., Evgeni Skacskov 35., Péter Balázs 37., Becze Tihamér 59., illetve Imre Patrik 2., Bodó Christopher 18., Ferencz Csiki Róbert 42.).

A bajnokság rangsora: 1. Csíkszeredai Sportklub, 2. Gyergyói Hoki Klub, 3. Brassói Corona, 4. Galaci CSM, 5. Háromszéki Ágyúsok, 6. Bukaresti Steaua, 7. Sapientia U23, 8. Sportul Studențesc.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2022-04-13: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Ételszentelés Sepsiszentgyörgy főterén

Hagyományteremtő húsvétvasárnapi ételszentelésre kerül sor Sepsiszentgyörgy főterén április 17-én reggel fél nyolckor a MERT Egyesület és a Székely Polgári Egyesület szervezésében, Sepsiszentgyörgy önkormányzata támogatásával, a sepsiszentgyörgyi katolikus plébániák közös részvételével. A Magyar Erdélyért Egyesület vezetősége részéről Vajna Csilla beszélt lapunknak a kezdeményezés létrejöttéről.
2022-04-13: Sport - Tibodi Ferenc:

Hatpontos vereség Marosvásárhelyen (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A szombati vereség után a Kézdivásárhelyi SE tegnap sem tudta borítani a papírformát, és 65–59-re kikapott a Marosvásárhelyi Sirius vendégeként az 5–8. helyért kiírt helyosztó második mérkőzésén. A házigazdák így 2–0-ra nyerték meg az egyik fél két sikeréig tartó párharcot,
a folytatásban pedig az Alexandria együttesével harcolnak az idénybeli ötödik pozícióért. A céhes városiak sem dőlhetnek még hátra, hiszen következik számukra a Kolozsvári U elleni viadal, immár a bajnoki hetedik helyezés a tét.