Mérlegelik a közös utat

2023. szeptember 14., csütörtök, Belföld

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közös országprogrammal állhat elő a jövő évi választások előtt, de még nem született erről végleges döntés – jelentette ki tegnap Marcel Ciolacu miniszterelnök.

  • Marcel Ciolacu. Fotó: Facebook / Guvernul României
    Marcel Ciolacu. Fotó: Facebook / Guvernul României

A PSD elnöki tisztségét is betöltő kormányfőt arról faggatták az újságírók, mérlegeli-e a két nagy párt a közös államfőjelölt indítását a jövő évi választásokon. „A politikában soha nem mondhatjuk, hogy soha” – válaszolta Ciolacu. Hozzátette, ha úgy fogják érezni, hogy az emberek bíznak a jelenlegi kormánykoalícióban, előállhatnak egy közös országprogrammal, tárgyalnak erről, döntés azonban még nem született. Arra a kérdésre, hogy pártja hajlandó lenne-e lemondani az államfőjelölt-állításról a PNL javára, a szociáldemokrata pártelnök kitérő választ adott. „Előbb az európai parlamenti választásokon legyünk túl. (...) De húsz éve jobboldali elnöke van az országnak, azt hiszem, eljött az ideje egy baloldalinak” – fogalmazott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-09-14: Belföld - :

Hírsaláta

KÜLÖNLEGES UTCAAVATÓ. A Clujul Civic/Civil Kolozsvár nevű Facebook-csoport kezdeményezésére a város polgármestere nélkül avatták fel a lakosok a kolozsvári Egyetem utcát: szalagot vágtak, gyermekpezsgőt bontottak, hogy méltóképp megünnepeljék az utca munkálatainak „befejezését”. A megmozdulással a civilek a városban elhúzódó köztéri munkálatokra kívánták felhívni a lakosság figyelmét, egyben rávilágítva a köztérrendezési projektek hibáira.
2023-09-14: Belföld - :

Leáll a vasúti forgalom

Figyelmeztető sztrájkot tart szeptember 15-én, pénteken az állami vasúttársaság, az említett napon 7 és 9 óra között nem fognak közlekedni a vonatok.