Medvetámadás Baróton

2023. november 21., kedd, Közélet

Medve támadott egy baróti férfira szombaton a Technika-telepen. A sebesültet a baróti kórház sürgősségi osztályán látták el, állapota kielégítő.

  •  Felvételünk illusztráció. Nagy D. István archív fotója
    Felvételünk illusztráció. Nagy D. István archív fotója

Lozsádi Botond, a kórház orvos-igazgatója úgy nyilatkozott, a 65 esztendős férfi sérülései nem voltak életveszélyesek, bár meglehetősen sok vért vesztett, a hét hátralevő időszakát mindenképp az egészségügyi intézményben kell töltenie. „A medve az áldozatot a combján és fenekén harapta meg, mindkét helyen megközelítőleg tíz centiméteres sebek keletkeztek. A héten még kórházi kezelést kap, de számítania kell arra, hogy az orvosi ellátása nem fejeződik be ilyen hamar, otthon is komoly odafigyeléssel kell gondozni. Ezek nem vágott, hanem tépett sebek, ezért nehezebben gyógyulnak, s nagyon fontos, hogy folyamatosan tisztán tartsák azok környékét is” – mondotta az intézményvezető.

Nem a mostani az első medvetámadás idén Erdővidéken. Talán nincs olyan határ, amelyre ne járnának be rendszeresen a vadak, a közösségi oldalon rendre jelennek meg képpel illusztrált bejelentések, hogy az állatállományban tettek kárt, s bizony emberek elleni támadások is történnek. Az idei legsúlyosabb eset július végén történt, amikor Bölön szélétől alig néhány száz méterre egy juhászt támadott meg a medve, karján és feje környékén súlyos sérüléseket okozva, a sebeket a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban látták el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2023-11-21: Belföld - :

Pénzt kap az egészségbiztosító

Több részletben egészíti ki a kormány az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) költségvetését, hogy az év végéig biztosítva legyen az egészségügyi szolgáltatások finanszírozása – jelentette ki Alexandru Rafila.
2023-11-21: Közélet - :

Betörtek az SZNT székházába

Betörtek a Székely Nemzeti Tanács sepsiszentgyörgyi székházába vasárnap kevéssel dél előtt.