Női kézilabdaKvótát szerzett a magyar válogatott

2024. április 16., kedd, Sport

A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37–28-ra győzött Japán ellen, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett. 1976, 1980 és 2004 után negyedszer fordul elő, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is résztvevő az ötkarikás játékokon.

  • A női válogatott nyolcadszor lesz tagja az ötkarikás torna mezőnyének. Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt
    A női válogatott nyolcadszor lesz tagja az ötkarikás torna mezőnyének. Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Kiharcolt és értékesített magyar hétméteres, illetve Böde-Bíró Blanka védése adta meg az alaphangot, viszont a mérkőzés elején mindkét oldalon sok volt a hiba támadásban és kevés gól esett. Tíz perc után már létszámfölényben támadott Japán, a közönség szűnni nem akaró buzdítása mellett azonban állta rohamait a magyar védelem. Negyedóra elteltével öt góllal vezetett a nemzeti csapat (9–4), a rivális pedig másodszor kért időt, ám ez sem zökkentette ki a házigazdákat. A kezdősor kulcsjátékosai jól teljesítettek, labdaszerzések után érkeztek az üres kapus találatok, a magyar hálóőr remekelt a kapuban, így a szünet előtt nem sokkal már kilenc is volt köztük (17–8), végül hétgólos különbséggel vonulhattak pihenőre a felek.

Az elmúlt időszakban a magyar együttesnek rendre nem túl erős periódusa volt a második félidő első tíz perce, és ezúttal is sok hibával tért vissza Golovin Vlagyi­mir csapata az öltözőből, miközben a riválistól Nagata Mika könyöklésért piros lapot kapott. Klujber Katrin és Győri-Lukács Viktória vezetésével a pontatlanságok ellenére a 41. percben kialakult a tízgólos különbség (23–13), innentől pedig egy időre örömjáték vette kezdetét látványos megoldásokkal. A hajrára szinte teljes sorcserét hajtott végre a szövetségi kapitány, valamennyi játékosának lehetőséget adott, és bár a szigetországi alakulat átmenetileg faragott lemaradásából a friss erőkkel szemben, a magabiztos magyar sikert nem fenyegette veszély.

A végeredmény: 1. Magyarország 6 pont, 2. Svédország 4, 3. Japán 2, 4. Nagy-Britannia 0.

A párizsi olimpia női kézilabdatornájának mezőnye: Franciaország, Dánia, Koreai Köztársaság, Angola, Brazília, Norvégia, Magyarország, Svédország, Hollandia, Spanyolország, Németország, Szlovénia.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1807
szavazógép
2024-04-16: Sport - :

Őrzi hibátlan mérlegét az éllovas (Labdarúgás, 4. Liga)

A listavezető Bardoc hazai pályán magabiztos győzelmet aratott Kovászna ellen a megyei labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában, így az erdővidéki címvédő sorozatban tizen­nyolcadik mérkőzését is megnyerte. Árkos kétgólos hátrányból fordítva diadalmaskodott Csernáton felett, míg a Perkő izgalmas idegenbeli találkozón gyűjtötte be a három pontot. A táblázatban harmadik Zágon két találatot jegyezve nyert Gelence otthonában, Maksa pedig meglepetésre alulmaradt a sereghajtó Bodzaforduló vendégeként.
2024-04-16: Sport - Tibodi Ferenc:

Egy ezüst- és két bronzérem a Román Kupáról (Birkózás)

Eredményes hétvégén vannak túl a megyeszékhelyi birkózók, akik egy ezüst- és két bronzéremmel tértek haza a Călărași-on megtartott, az U20-as korosztály számára kiírt Román Kupáról. A háromnapos viadalon a Sepsi ISK és a Sepsiszentgyörgyi MSK sportolói képviselték Háromszéket.