Hosszabbítás a gyümölcstermesztésnél

2024. május 14., kedd, Gazdakör

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk a hírt, hogy a gyümölcsösök létesítésének és korszerűsítésének támogatásánál (DR 15) a pályázatok letevési határidejét egy hónappal meghosszabbították, így május 31-ig lehet feltölteni pályázatokat az országos ügynökség (AFIR) számítógépes rendszerébe.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A pályázható összeg 142,4 millió euró, de a számítógépes rendszer (tekintettel arra, hogy elbírálásnál a plyázatok egy része kiesik) 150 százalékos feltöltést enged, így 213 millió euróra lehet letenni pályázatokat. A hét végéig 190 millió eurónál tartottak. A megyei hivataltól kapott információ szerint sajnálatos módon Háromszéken eddig még senki sem tett le pályázatot gyümölcsösök, illetve gyümölcstermő cserjések létesítésére. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-05-14: Gazdakör - Incze Péter:

Nagy a versengés (Vidékfejlesztési pályázatok)

Az állattenyésztési beruházásokra kiírt, április 30-án lezárult pályázaton nagyon szoros a verseny, a megyéből is elég sokan, 26-an kértek támogatást, az eredményhirdetés június közepére várható.
2024-05-14: Riport - Fekete Réka:

Lehetőségek és akadályok között (Élet autista gyermekkel)

Egy négyszobás sepsiszentgyörgyi tömbházban egyfajta csoda történik: olyan lehetőséget kapnak az autista gyermekeket nevelő családok, ami nélkül sokan elveszettnek éreznék magukat, gyermekeiknek nem biztosíthatnák a fejlesztő foglalkozásokat, kevés esélyük lenne arra, hogy kérdéseikre, kétségeikre akár naponta választ kapjanak. A közös gondok összekovácsolják a szülői közösséget, szükség esetén segítik, bátorítják egymást. A 2018 óta működő MIND AUT Egyesület tagjai, szülők és terapeuták elért sikerekről, nehézségekről számoltak be lapunknak.