Hajléktalanból tőzsdéző

2009. október 20., kedd, Magazin

A visszaváltott üres üvegekből gyűjtött össze annyi pénzt egy 63 éves orosz férfi, hogy rendezze életét, és az utca helyett a tőzsdén keresse boldogulását.

Leonyid Konovalov naponta mintegy kétezer üres üveget szedett össze az utóbbi egy évben, amióta a gazdasági válság Oroszországot is elérte. ,,Nos, az oroszok kicsit többet isznak a válság miatt, engem viszont épp ez mentett meg a szemétdombtól" — idézte az immár öltönyt viselő egykori hajléktalant az egyik orosz bulvárlap.

Konovalov valamikor mérnökként dolgozott a kelet-szibériai Kemerovo ipari városban, az utóbbi húsz évben azonban az utcán élt. Oroszországban gyakran látni fedélnélkülieket, akik a szemetet túrva kutatnak üvegek és konzervdobozok után, amelyeket pénzzé tudnak tenni. Egy átlagos üvegpalack például két rubelt (0,20 lejt) kóstál. Konovalov unokái bátorítására vállalta, hogy kipróbálja magát a tőzsdén, ahol első befektetésével 214 000 lej értékű részvényt vásárolt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2009-10-20: Magazin - x:

Válik a Metropolitan híres párja

Úgy tűnik, hogy a Metropolitanben (Met) köttetett házasság sem örök életű: beadta a válókeresetet Angela Gheorghiu opera-énekesnő, aki tizenhárom éve a New York-i operaházban mondta ki a boldogító igent Roberto Alagna tenornak.
2009-10-20: Riport - x:

Újrakezdés Kurtapatakon — Kisgyörgy Zoltán

Soha nem sikerül teljes képet rajzolni arról a településről, amelynek nem tudunk betekinteni históriájába. Mert csak a múlttal együtt egész a jelen. Néhány óra alatt kerekké rajzolódik egy ilyen kis szentföldi falunak a jelene, ám a múlt ködéből előhozni a lepergett évszázadok néhány eseményét nehéz, avagy szinte lehetetlen. Két példát említünk: a katolikus falu filiális kápolnájának múltját és Zsidóvárát. Nem hiába Szent Péter és Pál vértanú apostolok a helybeli kápolna védőszentjei: megtérésükkel, vértanúhalálukkal ma is sugallják, hogy a nehéz megpróbáltatást a mindenkori újrakezdés követi. Ezt kereste ez a kis lélekszámú közösség is a 16. század óta.