Olcsóbb a kiadott munka — Váry O. Péter

2009. november 18., szerda, Közélet

Bő ötvenezer lejt spórolt meg a sepsiszentgyörgyi városháza azzal, hogy az épület tisztán tartását alkalmazott takarítónők helyett erre szakosodott cégre bízták. Ezt a város polgármestere mondta el képviselői kérdésre válaszolva. Hozzá­tette, a takarítónőket nem bocsátották el, hanem más feladattal bízták meg (egyik a Tourinfo-irodában, másik a köztemetőnél takarítónő, ketten pedig a közterület-gazdálkodási osztálynál szakmunkások), és a spórlás mellett azzal is érvelt, nem mindegy, milyen az elvégzett munka minősége.

A szolgáltatást a legolcsóbb árajánlatot adó Bella & Karola cégre bízták, a polgármester számításai szerint 2008-ban a négy takarítónő fizetése 94 344 lej volt, emellett a hivatal még 22 730 lejt költött takarítószerekre és -eszközökre, ehhez képest a takarítócégnek havi 5100 lejt fizet a hivatal (az összeg a használt anyagok és eszközök értékét is tartalmazza), tehát a saját alkalmazottakkal végeztetett takarítás tavaly 117 074 lejbe került, míg a szakcéggel elvégeztetett munka idén mindössze 61 200 lejbe.

Ami a városháza kapusainak közösségi rendőrökkel való felváltását illeti, ezzel nem spórolt a hivatal, csupán az alkalmazottak biztonságát szavatolják: a polgármester szerint elég sok népszerűtlen intézkedést hoz az önkormányzat, ezért nem árt, ha fegyveres őr vigyázza az épület bejáratát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2009-11-18: Közélet - x:

Szombathelyiek Háromszéken — Sylvester Lajos

Ma és holnap Vas Megye Tanácsának hivatalos küldöttsége tartózkodik Háromszéken. A delegációt Kapiller Sarolta, a megyei tanács kulturális osztályának irányítója vezeti, aki egyébként sepsiszentgyörgyi.
2009-11-18: Közélet - x:

Újabb sugásfürdői pályázat

Múlt év végén Sepsiszentgyörgy önkormányzata pályázatot nyújtott be a Regionális Operatív Programhoz Sugásfürdő felújítására, akkor a város folyamodványát elutasították, de talán jobb is így, mert időközben megvásárolhatta a mofetta, meleg fürdő és vendéglő épületét, így azokat is bele tudja foglalni az újabb pályázatába — ismertette Sztakics Éva alpolgármester a városi képviselőkkel.