Kinevezték György Ervint - Farkas Réka

2010. január 8., péntek, Közélet

Az elkezdett munkát kívánja folytatni prefektusként György Ervin, aki úgy véli, egyéves alprefektusi tevékenysége lehetőséget adott a dolgok átgondolására, főleg az erdő- és föld-visszaszolgáltatási ügyekben sikerült kidolgoznia olyan módszereket, melyek felgyorsíthatják a folyamatot. Az önkormányzatokkal közösen megkezdett munkát kívánja továbbvinni — mondta el a Háromszék kérdésére.

Emil Boc miniszterelnök szerdán este írta alá három magyar prefektus és három alprefektus kinevezését. funkcióba helyezése mellett jóváhagyta, hogy Hunyad megyében Szilágy megyében pedig töltse be a prefektusi tisztséget. Ezzel egy időben arról is döntés született, hogy Arad megyében , Máramaros megyé­ben , Szatmár megyében pedig foglalhatja el az alprefektusi széket. Egyelőre késik a Hargita és a Vaslui megyei magyar kormánybiztos kinevezése, és az egyezség értelmében a szövetség adja még Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Maros, Temes, Argeş, valamint Teleorman egy-egy alprefektusát.

György Ervin 2004—2008 között volt Kovászna megye prefektusa, egy évvel ezelőtt, a kormánycsere után leváltották, és áthelyezték kormányfelügyelőnek, majd márciustól kinevezték alprefektusnak. Utódja, Codrin Munteanu átfogó ellenőrzést kért, a kormány kiküldött csapata vizsgálódott napokon át, és több rendellenességet tapasztalt. Munteanu minden áron igazolni próbálta, hogy elődje nem végezte megfelelően feladatát. Elérte, hogy György Ervint tavaly nyáron 5000 lejre büntette a Közbeszerzéseket Ellenőrző Országos Hatóság, és sajtóhírek szerint az Orszá­gos Korrupcióellenes Ügyészség is vizsgálódik törvénytelen közbeszerzés, illetve egyes területek jogtalan visszaszolgáltatása miatt.

Codrin Munteanut szintén szerdán a miniszterelnök kormányfelügyelővé nevezte ki, értesüléseink szerint azonban nem kívánja elfogadni az új funkciót, a jövőben ügyvédként akar tevékenykedni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1720
szavazógép
2010-01-08: Közélet - x:

Áldatlan állapotok a szociális otthonban - Fekete Réka

Egyike az átköltöztetett anyáknak új ,,otthonában"
Egyetlen napon két sepsiszentgyörgyi szociális épületben is olyan változások történtek, amelyek félő, hogy hosszú távon visszafordíthatatlanok.
2010-01-08: Közélet - x:

Elölről kezdik az osztozkodást - Farkas Réka

Újraosztják a háromszéki dekoncentrált intézményeket, nem az SZDP-től visszamaradt igazgatóságokat kapja meg az RMDSZ — mondta el Antal Árpád, a szövetség sepsiszentgyörgyi elnöke.