KorrupcióBíróság elé állítják az ügyészt - Szekeres Attila

2010. január 9., szombat, Közélet
A korrupcióellenes hatóság brassói területi irodája összeállította a vádiratot Kiss Sándor ügyében.

A Kovászna megyei ügyészség bűnügyi osztályát vezető Kisst tetten érték, amint csúszópénzt fogadott el, és bűnjeleket semmisített meg, ezért korrupció, valamint bűnöző pártfogolása vádjával állítják a brassói táblabíróság elé. A vádlottat vizsgálati fogságban tartják.

Kiss Sándor vezette a kivizsgálást a külföldről behozott gépkocsik törvénytelen beíratása, valamint hamis hajtási jogosítványok kiállítása ügyé­ben, s két vádiratot is összeállított hat férfi esetében csalás, megvesztegetés, hatalommal való visszaélés, befolyásolás, valamint bűnszövetkezetben való részvétel vádjával. További négy gyanúsítottnak pénzbüntetést róttak ki.

Az egyik vádlott egyezkedni próbált az ügyésszel egy egészen más ügy kapcsán, melyet szintén Kiss vezetett, s melyben több más bűncselekmény mellett a fegyverviselést szabályozó törvény megszegéséért is bíróság elé állították. A túlzottnak tartott követelés — Audi személygépkocsi, görögországi nyaralás fedezése, pénzösszeg — nyomán Székely Károly feljelentette az ügyészt a korrupcióellenes igazgatóságon. A hivatal december 18-ra megszervezte a rajtaütést.

A vádiratban szerepel, hogy az ügyész december folyamán két ízben is pénzt követelt a feljelentőtől, s két részletben kapott is két-kétezer lejt. Másodszor december 18-án, amikor tetten érték mind kenőpénz elfogadásán, mind bűnjelek megsemmisítésén, azaz harci szablyákat cserélt ki díszkardokra. A korrupcióellenes igazgatóság munkatársai másnap hajnalban őrizetbe vették Kiss Sándort, a brassói táblabíróság elrendelte harmincnapos előzetes letartóztatását. A gyanúsított fellebbezését a legfelsőbb bíróság elutasította.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2010-01-09: Közélet - x:

Folytatódik az összefogás (Feszült hangulatú Tőkés—Markó találkozó) - Farkas Réka

Folytatódik az erdélyi magyar összefogás, amennyiben — közös cselekvési terv kidolgozása révén — sikerül azt konkrét tartalommal megtölteni.
2010-01-09: Közélet - x:

Ház kell az őslénynek (Erdővidék Múzeuma) - Szekeres Attila

Dick Moll a masztodoncsontokat tanulmányozza
HOFFMANN EDIT FELVÉTELE
A Székely Nemzeti Múzeum baróti részlegeként működő Erdővidék Múzeuma jelenéről és jövőjéről kérdeztük Demeter Lászlót, az intézmény vezetőjét.