A múlt hétBeteges beteglátogatás

2010. március 23., kedd, Közélet
Cseke Attila egészségügyi miniszterünk sokkal jobban megoldhatta volna ezt az újfajta beteglátogatást. Azt, hogy rendőrök látogatják meg a betegeket, ellenőrizvén: otthon vannak-e?

Sokkal szebb lenne, ha mint egyszerű látogatók jelennének meg a betegnél, csokor virággal, édességgel, kompóttal. Nem tudom, miként zajlik majd ez a látogatósdi. De a végeredmény az lesz, hogy egyetlen betegszabadságot sem kell kifizetni. Ugyanis, ha a beteg nagyon beteg, akkor nem tud felkelni ajtót nyitni, és úgy könyvelik el, hogy nincs otthon, s nem fizetnek neki táppénzt. Ha viszont elvánszorog az ajtóig, akkor azt jelenti, hogy nem is beteg, és akkor azért nem kap. Azt sem lehet tudni, hogy a rendőr hogyan állapítja meg, beteg-e az ember, vagy nem. Ezért a rendőröket orvosi kiképzésben kellene részesíteni. De megtörténhet, hogy az orvosokat részesítik rendőri kiképzésben. Az természetes, hogy a rendőr házkutatási parancs nélkül nem mehet be sehová. Ezért az ügyészség kiadhatna ilyen parancsot, és akkor akár erőszakkal is be lehet hatolni a beteghez. És fel lehetne szerelni betegkutatási és vizsgálási paranccsal is. Erőszakkal megvizsgálná a beteget, és akkor kiderülne az igazság! Hogy például az ember szimulál. Vagy képzelt beteg. Ezért betegpénz nem jár. Van némi rizikó is a dologban, mert ha fertőz a beteg, akkor azt elkaphatja az ellenőr. De hát erre adhatnának a betegellenőr rendőrnek külön pótlékot.

Más módon is le lehetne egyszerűsíteni az orvosi vizsgálatokat. Ha érzi az ember, hogy beteg, egyszerűen felhívja a 112-es sürgősségi számot. Erre kiküldenek a gyógyításban is kiképzett rendőrt, aki megvizsgálja. Így nem kell orvoshoz mennie. A beteg készen le van ellenőrizve.

Ha már a betegeket így is, úgy is meg kell látogatni otthon, akkor ott helyben meg lehetne gyógyítani őket. Sok kórházi ágyat fel lehetne számolni ezzel. Kisebb műtéteket is el lehetne végezni egy ilyen családlátogatás alkalmával. Az orvos-rendőr, vagy rendőr-orvos a műtéthez szükséges szerszámokat: kést, borotvát, ollót, csipeszt, cérnát vinne magával. A pácienst odahaza a családtagok segítségével megműtené, és mindenki jól járna.

Az újabb rendelkezések szerint tehát nem úgy lesz, hogy csak egyszerűen lebetegedünk, és elmegyünk az orvoshoz. Először is be kell jelentkeznünk, mert ha nem, az orvosnál tett vizitért fizetni kell. Mindent meg kell szervezni! Először is fel kell készülnünk arra, hogy lebetegedjünk. Minden nyavalyafajtának van lappangási ideje. Csak sokkal éberebben figyelnünk kell magunkat. Ha egyet tüsszentünk, az már lehet jel arra, hogy betegek akarunk lenni. Tehát rögtön jelentkezzünk be az orvoshoz. Ha mégsem betegszünk meg, akkor nem megyünk el. Ha lebetegszünk, és elmegyünk, akkor viszont nem kell fizetnünk. Mindenképp jól járunk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1697
szavazógép
2010-03-23: Közélet - Iochom István:

Ellenkezés Kézdiszéken

Csatlós Mihály-Levente tanár, a Kézdiszéki Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke tegnap érdeklődésünkre elmondta: a hozzá tartozó közel ötszáz felső-háromszéki szakszervezeti tag tegnaptól nem ír jegyet a naplóba mindaddig, míg más döntés nem születik.
2010-03-23: Belföld - :

Hírsaláta

KILENCMILLIÁRD ADÓSSÁGTÖRLESZTÉSRE. A kormánynak idén kilencmilliárd eurót kell külföldi és belföldi hitelek részletei visszafizetésére, illetve az államháztartási hiány fedezésére fordítania. A lej erősödése megkönnyíti a külföldi hitelek törlesztését, viszont az állam valószínűleg újabb kölcsönökre szorul, hogy fedezni tudja az idei költségvetési hiányt, amelyet nyolcmilliárd euróra becsülnek. Ennek egy részét a nemzetközi valutalaptól és a világbanktól felvett hitelből fedezik. Szakértők szerint az állami közadósság idén eléri majd a GDP harminc százalékát, ez háromszázalékos növekedést jelentene tavalyhoz képest. (Erdély FM)