Magyarosodik a DLP?

2010. június 11., péntek, Közélet

Igazságtalannak érzi Dan Manolăchescu demokrata liberális politikus, hogy Sepsiszentgyörgyön is főként románul zajlottak a kormány elleni tüntetések, hiszen az RMDSZ is része a végrehajtó hatalomnak, nemcsak a DLP.

Keserű viccnek szánta, hogy az etnikai arányokat tiszteletben tartva a tüntetők 75 százalékának az RMDSZ-székház, 25 százalékának pedig a DLP-székház előtt kellett volna kinyilvánítania elégedetlenségét.

A párt egyébként a nehéz idők ellenére gyarapodóban, bővülnek tagszervezeteik, és növekszik tagságuk száma, új helyi szervezeteket hoztak létre Baróton, Nagybaconban, Nagyborosnyón, Bükszádon és Málnáson, egyre több magyar fiatal csatlakozik hozzájuk, főként olyanok, akik eddig nem politizáltak — állítja Manolăchescu. A DLP sepsiszentgyörgyi vezetősége is kicserélődött, Codruţ Opaiţ lett az új elnök, Dan Manolăchescu a megyei elnöki tisztségre pályázik, Gheorghe Baciu eddigi pártelnök ugyanis visszavonul.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1799
szavazógép
2010-06-11: Közélet - Farcádi Botond:

Nem kér a kormány a régióátszervezésből

Nem támogatja a kormány a régióátszervezési törvényt abban a formában, ahogyan azt az RMDSZ beterjesztette — ez derül ki Vasile Blaga belügyminiszter válaszából, amelyet Horia Grama Kovászna megyei szociáldemokrata képviselő interpellációjára fogalmazott meg.
2010-06-11: Belföld - :

Hírsaláta

KINEK TETSZIK, KINEK NEM: EP-ALELNÖK TŐKÉS. Corina Creţu szocdem európai parlamenti képviselőnek például határozottan nem tetszik a javaslat, szerinte Tőkés soviniszta és revizionista üzeneteket terjeszt, ezek pedig ellentétesek az európai szellemiséggel.