Nyílik a Medve-tó

2010. június 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Június 25-étől, péntektől várja vendégeit a szovátai medve-tavi strand.

A tóban naponta 10—13, illetve 15—18 óráig lehet megmártózni, a közbeeső két óra alatt a víz pihentetése miatt tilos a fürdés, a strand területét viszont ez idő alatt sem kötelező elhagyni. Idén a belépőjegy ára felnőtteknek 20 lej, gyermekeknek 15 lej. A víz hőmérséklete a felszínen 28, három méter mélyen 46 Celsius-fok. A Danubius Health Spa Resort Sovata, a Brădet Hotel és a Făget Hotel lakói ingyen strandbelépőt kapnak. Újdonság az idén bevezetett kártyás beléptető rendszer, amellyel egyszerűbbé és követhetőbbé tehető a strandi vendégforgalom.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1739
szavazógép
2010-06-23: Pénz, piac, vállalkozás - Csinta Samu:

Klaszter a megújuló energia hasznosításáért (Képzéstől a munkahelyteremtésig)

Az első romániai energiaklaszter megalakítását célzó együttműködési megállapodást írták alá Sepsiszentgyörgyön. Az elképzelések szerint az energia-újrahasznosítás ágazatait összehangoló klaszter új munkahelyeket is teremthet.
2010-06-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Növekvő uniós ipari termelés

A vártnál nagyobb ütemben nőtt az ipari termelés az euróövezet országaiban áprilisban, de lassult márciushoz képest; az éves bővülés a valaha mért legnagyobb volt. Az Eurostat adatai szerint áprilisban 0,8 százalékkal nőtt az ipar kibocsátása az előző hónaphoz képest, amikor még 0,5 százalék volt a havi növekedés. Elemzők 0,5 százalékot vártak áprilisban.