Rekordbevétel a Microsoftnak

2010. július 24., szombat, Gazdaság
Minden korábbinál nagyobb, 16,04 milliárd dollár bevételt ért el áprilistól júniusig a Microsoft a Windows7 operációs rendszer és az Office 2010 irodai programcsomag sikere révén.

Az amerikai szoftvergyártó bevétele 22 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz ké­pest, míg az adózott nyereség 48 százalékkal 4,52 milliárd dollárra, részvényenként 51 centre emelkedett. A Reuters elemzői körkérdése alapján kisebb, részvényenként 45 centes profitra és 15,3 milliárdos bevételre lehetett számítani.

A Windows7 operációs rendszerből a tavaly októberi premier óta 175 millió darabot adtak el. A Microsoft júniussal véget ért üzleti évének utolsó negyedében 3,1 milliárd dollár üzleti eredménye keletkezett az operációs rendszer forgalmazásából. Ennél jobban csak az üzleti szoftverekkel, például a májusban megjelent Office 2010 programcsomaggal foglalkozó részleg teljesített, nyeresége 3,3 milliárd dollár volt.

Az utóbbi negyedévekhez hasonlóan veszteséges volt viszont a vállalat online tevékenységét, például a Bing keresőprogram fejlesztését irányító, valamint a játékkonzolok — mint az Xbox és egyéb szórakoztató-elektronikai eszközök, például a Zune médialejátszó — forgalmazásáért felelős részleg.

A gyorsjelentés szerint a világszerte közel 90 000 embert foglalkoztató Microsoft üzleti évének egészében 18,8 milliárd dollár adózott nyereséget ért el, ami 29 százalékkal több az egy évvel korábbinál, bevétele pedig 7 százalékkal 62,5 milliárd dollárra nőtt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1776
szavazógép
2010-07-24: Gazdaság - :

Miért megy el mindig a hajó? (Újra kísértet járja be Európát)

Kísértet járja be Európát, a ,,piaci bizalom" kísértete. Marx Károly 1848-ban papírra vetett híres kiáltványának első sorai láttán a kommunizmustól való félelem szállhatta meg az akkori kormányokat, ma hasonló hatást az állampapírok kamatait felhajtó piaci rettegés válthat ki. A vélekedés Dani Rodriktól, a Harvard Egyetem politikaigazdaságtan-professzorától származik.
2010-07-24: Gazdaság - :

Keletnémet kísérleti alanyok

A berlini fal leomlásáig tartó gyógyszerkísérletek több mint kétezer beteget érintettek, jóval többet, mint korábban gondolták — mondta Stefan Hüge, az MDR televízió adásrendezője az AFP francia hírügynökségnek.