Kitüntették a kőröspataki tűzoltókat

2010. szeptember 24., péntek, Közélet

Váncsa György (középen) átveszi a kitüntetést

Címeres emlékéremmel tüntették ki a sepsikőröspataki önkéntes tűzoltó-alakulat tagjait, s a csapatnak szerény pénzösszeget tartalmazó borítékot is átnyújtottak a megyei tanács tegnapi ülésén napirend előtt.

Miután megnyerték a megyei, majd a regionális versenyt, a Temesváron tartott országos megmérettetésen harmadik helyezést értek el a kőröspatakiak, akik vallják, a 82. évét taposó, még mindig aktív Váncsa György kollégájuk jelenti a szikrát számukra. Már voltak országos elsők 2003-ban, s most fogadkoznak, jobban felkészülnek, s ismét a csúcsra jutnak. Az alakulatnak gratulált György Alfons Gheorghe, a hivatásos tűzoltók megyei parancsnoka is. Javaslatára Tamás Sándor tanácselnök felkarolta az elképzelést, hogy jövőre Háromszéken, lehetőleg Sepsikőröspatakon rendezzék meg az országos versenyt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2010-09-24: Közélet - Farkas Réka:

Alma is lesz (Uzsonna-program)

Hamarosan almát is kapnak az iskolások a tej és a kifli mellé. A tanévkezdést követő első napokban, úgy tűnik, hasznos volt az önkormányzatoknak leosztani a kiflibeszerzést, zökkenőmentesebb az iskolák ellátása, és nem ismétlődik meg a tavalyi történet, amikor csak a második félév második felére sikerült a fellebbezések miatti pereskedések végére érni. Addig a háromszéki gyerekek csak tejet kaptak az iskolákban.
2010-09-24: Közélet - :

Két keréken a város főutcáin

A mobilitás hete alkalmával ma délután harmadszor szerveznek kerékpáros felvonulást Sepsiszentgyörgyön.