ECL-vizsga érettségi helyett

2010. október 21., csütörtök, Közélet

Angol nyelvből bővült az érettségin elfogadható nemzetközi nyelvvizsgák listája, idéntől az ECL-vizsgát is elismerik (másik tizenkettő mellett) az angol nyelvi készségeket felmérő C próba helyett.

Az ECL nemzetközi nyelvvizsgarendszer országos irányítását a sepsiszentgyörgyi Eurocenter Amőba oktatási központ végzi, az országos hálózat jelenleg negyvenöt vizsgáztató központból áll, és tizenhárom nyelvből lehet nemzetközi vizsgát tenni, de ezek közül csak az angol került fel az érettségin elfogadható nemzetközi nyelvvizsgák listájára. Az idegen nyelvi és számítógép-kezelői kompetenciákról szerzett nemzetközi oklevelek érettségi vizsgaként történő elismertetésének módszertana, valamint az érettségivel egyenjogúsítható vizsgák listája az oktatási minisztérium honlapján (www.edu.ro) tanulmányozható. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1862
szavazógép
2010-10-21: Közélet - :

Diákszínjátszók a Vigadó színpadán

A Nagy Mózes Elméleti Líceum VII. C osztályos színjátszói
Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala és a Vigadó Mű­velődési Ház tegnap és ma második alkalommal szervezte meg a kézdivásárhelyi iskolák diákszínjátszó fesztiválját.
2010-10-21: Közélet - :

Hűtőházakat telepíthetnek Zabola környékére

Székelytamásfalvával kíván testvértelepülési kapcsolatot létesíteni a magyaországi Apagy. A kezdeményező Szatmári Ferenc, az országos iparművészeti testület elnöke, akinek felesége Tamásfalván született.