Lackfi János jelesre felelt

2010. november 13., szombat, Közélet

Láng Zsolt, Háy János és Lackfi János

Zsúfolásig megtelt a megyei könyvtár Gábor Áron Terme tegnap délben: a karzaton, de még kétoldalt a padlón és elöl a dobogón is egymás hegyén-hátán ültek a Lackfi János íróra, költőre kíváncsi diákok — zömmel ötödik-nyolcadik osztályosok, de kisebbek és nagyobbak is eljöttek a Cimbora folyóirat által szervezett derűs irodalomórára.

És ez a sokak szerint nem olvasó korosztály csillogó szemekkel hallgatta az igen jó humorú budapesti szerzőt, hangosan nevetett a játékos szövegeken, bele-beletapsolt az előadásba, végül pedig kérdezett, kérdezett: kedvenc olvasmányairól, írásairól, gyermekeiről, ötleteiről, életéről, rövidebb és hosszabb távú terveiről. Néhányan vásárolgattak is a hozott kötetekből, de volt, aki csak egy füzetbe vagy egy lapra dedikáltatott, és nagyon sokan jegyezték fel a vendég webcímét: erre még rá fognak kattanni. A nevetés tisztítja a fejünket — válaszolt valakinek Lackfi, és valóban: mosolyogva távozott mindenki. Csak néhány, jókedvet csiholó vers kellett hozzá.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1380
szavazógép
2010-11-13: Belföld - :

Hírsaláta

SIKERES KÖNYVVÁSÁR. Csaknem 240 négyzetméteren 23 könyvkiadó és 20 könyvkereskedő cég kínál mintegy nyolcezer könyvcímet a csütörtökön megnyílt és ma estig látogat­ható Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron.
2010-11-13: Közélet - Szekeres Attila:

Gyerek és irodalom

A gyermek az új magyar irodalomban címmel tartottak író-olvasó találkozót a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében tegnap este.