Megújult a besenyői tanösvény

2011. július 16., szombat, Közélet
Nyolc-kilenc éve is lehet annak, hogy Köllő Zsolt sepsiszentgyörgyi tanár néhány társával kijelölte a megye első tanösvényét a besenyői tábor közelében: egy olyan sétautat, ahol már a kisgyermekkel is el lehet indulni a természet és az ember alkotta értékek, illetve károk számbavételére.
Az ötletet Magyarországról hozta, és többen felkarolták, így azóta már Zalánpatakon, Sepsibükszádon és Sepsiszentgyörgyön is létrejött egy-egy hasonló körút. És mivel nálunk a jelzések rövid életűek, a besenyői tanösvényt ezen a héten Rabocskai László és Gödri Judit tanár vezetésével (és egyesületi, önkormányzati, iskolai, alapítványi szakigazgatósági támogatással) felújították, kibővítették, így most másfél-két óra alatt helytörténeti nevezetességeket, az erdő adományait, kilátót, madárlest, csillagászati megfigyelőt és egy méltatlan állapotba süllyedt gyógyvizet, a Büdöskutat is számba veheti az érdeklődő. A tegnapi újraavatáson a sepsiszentgyörgyi Debren tanösvényről kiadott füzetet is bemutatták, ennek tizenhét megállója van, és az őskövületektől az 1848-as eszméken és növényritkaságokon, sőt, egy Kányádi-versen keresztül vezet a korszerű vízgazdálkodási szemléletig. Családi programnak is kitűnő, csak egy napfényes délután kell hozzá. (Demeter)
Cikk megjelenési időpontja: 2011-07-16 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2011-07-16: Közélet - :

Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál Kézdivásárhelyen

Holnap este kétórás közös koncerttel és utcabállal zárul a tegnap délután kezdődött, a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja által szervezett XI. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál, melyre százharminc vendég érkezett Magyarországról.
2011-07-18: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Jegyek a Félszigetre
A Háromszék szerkesztőségében Elephant József és Fekete Éva segítségével péntek délben kisorsoltuk a Félsziget-tombola nyerteseit.