Székely kapu Haraly bejáratánál

2007. május 29., kedd, Közélet
Tegnap a Pál Vilmos gelencei segédlelkész által celebrált búcsús szentmisét követően a közel százfős tömeg a Haraly végénél felállított nagyméretű székely kapuhoz vonult.
A kaput a gelencei önkormányzat megbízásából a Both fivérek, László és Imre faragták. ,,Áldás a bejövőre, békesség a kimenőre” — olvasható a galambdúcos kapun.
Elsőként Szakács Tibor gelencei polgármester szólt az egybegyűltekhez, méltatta a kis település életében nem mindennapos eseményt. Hir­desse e kapu az itt élő magyarság békés szándékát és vendégszeretetét — mondotta a község első embere. Deme­ter János, a megyei tanács elnöke és Németh Csaba szenátor rövid köszöntőjét követően Pál Vilmos segédlelkész megszentelte az új székely kaput. Szőke Tibor, a gelencei önkormányzat haralyi képviselője falusfelei nevében mondott köszönetet a kapuállításért Szakács Tibor polgármesternek és a gelencei önkormányzatnak. A piros-fehér-zöld színű szalagot a megyei tanács elnöke vágta el. A kapuavatás a magyar himnusz közös eléneklésével ért véget.
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2007-05-29: Közélet - Hecser László:

Tisztelgés a hősök előtt

Tegnap délelőtt az I. és II. világháborúban elesett 147 nagybaconi hősre emlékezett a falu népe. Az 1991 óta hagyományosan pünkösd másnapján szervezett eseményen mintegy kétszázan vettek részt, s kegyeletüket fejezték ki azok iránt, akik hazájukat és szülőföldjüket védve vérüket ontották.

2007-05-29: Közélet - Szekeres Attila:

Törvénytelenül építkeznek

Villámellenőrzést tartott a megyei építészeti felügyelőség múlt héten. Az eredményről Mild Zoltán főfelügyelő számolt be a polgármesterek tegnapi munkaülésén.