Útravaló végzős diákoknak

2012. január 24., kedd, Közélet

Több mint ötszáz sepsiszentgyörgyi magyar végzős diákot ajándékozott meg tegnap a helyi önkormány­zat, mindannyian Csíkmadarasi Bogáts Dénes Sepsi­szentgyörgy története című kiadványát kapták kéz­hez.

  • Könyvet kaptak ajándékba
    Könyvet kaptak ajándékba

Sztakics Éva alpolgármester és Szonda Szabolcs könyvtárigazgató ismertették, hogy szóban forgó ajándékozás kiegészítése a közel két esztendővel ezelőtt a két intézmény által közösen indított Könyvkelengye programnak, ami elsősorban az újszülötteket érinti, de tavaly két másik korosztályt, a negyedikeseket és nyolcadikosokat is megajándékozták, ajánlva nekik, hogy leljék meg az olvasás örömét. Demeter Lajos helytörténész hangulatos városismertetőt tartott, gyermekkori élményeivel kiegészítve, és felvételről elhangzott a helyi zenészekből álló Evilági együttesnek a Vártemplom csudája című dala.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1314
szavazógép
2012-01-24: Belföld - :

Hírsaláta

NINCS IGAZI HATALMUK. Az RMDSZ igen keveset foglalkozott az országos kormányellenes megmozdulásokkal, Kelemen Hunor és Ritli László mindössze sajnálta Arafat távozását, a tüntetések kapcsán elítélte az erőszakot, s kiállt úgymond a békés megmozdulások mellett.
2012-01-24: Közélet - Bokor Gábor:

Vegyék figyelembe a helyi érdekeket (Közmeghallgatás az erdővidéki vízi erőművekről)

Több mint huszonöt civil szervezet, önkormányzat fogalmazott meg kifogásokat az Erdővidékre tervezett törpe vízi erőművekkel kapcsolatosan. Észrevételeiket a környezetvédelmi hivatalhoz is eljuttatták. Az intézmény kezdeményezésére tegnap kerekasztal-beszélgetést tartottak az érintett felek részvételével. A tanácskozáson nem jelentek meg a befektető, a Pannon Construct Kft. megbízottjai, csupán a tervezők voltak jelen.