Megérkeztek a számítógépek

2012. február 15., szerda, Közélet

Hétfőn megérkeztek Kökösbe a Biblionet-programban elnyert számítógépek. A készülékeket aznap üzembe állították, és ki is próbálták a polgármesteri hivatal által biztosított internetkapcsolaton keresztül – tudtuk meg Sántha Gyula polgármestertől.

A könyvtárban felszerelt számítógépek értéke meghaladja a 2500 dollárt. Az internetes kapcsolatteremtés lehetőségével minden bizonnyal megnő a könyvtár látogatottsága, ami hozzájárul a könyvkölcsönzés növekedéséhez is – véli az elöljáró. A Biblionet-programban való részvétellel a községháza vállalta, hogy a könyvtár napi nyolc órát nyitva tart. Az érvényben lévő korlátozás miatt viszont nem alkalmazhatnak új munkaerőt. A gondot az önkormányzat mellett működő alapítványon keresztül kívánják megoldani, a működtetés jogát ennek adják át. Az alapítvány pályázatokon elnyert pénzből, önkormányzati támogatásból, adományokból tudja biztosítani a számítógépekhez való hozzáférést. (Bokor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1440
szavazógép
2012-02-15: Közélet - :

Sok az igazolatlan hiányzás

Többet lógtak az első félévben a háromszéki diákok, mint amennyit betegség, illetve egyéb igazolt ok miatt hiányoztak az iskolából – derül ki a megyei tanfelügyelőség kimutatásából.
2012-02-15: Közélet - :

Képzés uniós pénzből

Munkahellyel nem rendelkező bölöni és bölönpataki személyek részesülnek akkreditált képzésben, ugyanis a bölöni önkormányzat a bukaresti Eleutheria Intéz­ményelemző és Fejlesztési Központ pályázatának részese.