2–0Sepsi FC–Marosvásárhelyi City’US 4–3 – Teremlabdarúgás, I. Liga

2012. március 15., csütörtök, Sport

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Több mint 1000 néző. Vezette: Bogdan Sorescu (Piteşti) és Gabriel Gherman (Bukarest). Sepsi FC: Grigoraş–Máté, Mánya, Pânzaru, Burciu–Kisgyörgy, Bocz, Bujdosó, Şerban, Ţicalo, Kedves, Roman. Edző: Tót Csaba.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

City’US: Klein–Lupu, Ignat, Csoma, Matei R.–Cherman, Radu, Matei M., Nicuşan, Szőcs, Asztalos, Covaci. Edző: Kacsó Endre. Gólszerzők: Mánya (1.), Máté (4., 29.), Grigoraş (33.), illetve Csoma (30.), Ignat (33.), Matei R. (39.). Sárga lap: Pânzaru (2.), Mánya (34.), illetve Stoica (22.), Covaci (32.). Kapura rúgás: 18–46 (a kapu területére: 10–23). Szöglet: 7–16. Csapathiba: 7–7.
A Sepsi FC megőrizte tavaszi idénybeli veretlenségét, miután kedden este az élvonalbeli futsal-bajnokság 15. fordulójának zárómérkőzésén, nagyon kiélezett és erőfelmorzsoló csata után, illetve roppant idegtépő második félidőt követően egygólos különbséggel győzedelmeskedett a címvédő Marosvásárhelyi City’US ellen. A zöld-fehérek sikere újabb mérföldkövet jelent a csapat történetében, hiszen a 2008–2009-es idénytől az I. ligában szereplő együttesnek ez volt az első diadala a marosiak fölött. A Székelyudvarhelyi SK után újabb skalpot gyűjtött be a Sepsi FC, s bízunk abban, hogy a folytatás sem lesz rosszabb.
Villámrajtot vettek a házigazdák, hiszen a telt házas rangadó 28. másodpercében már vezettek is a zöld-fehérek: a középpályánál Mánya csípte el a labdát, majd Klein lába között a hálóba vágta (1–0). Három perccel később Pânzaru szerzett labdát, majd jobb szélen leszaladva mindenkit maga után húzott, és beadását Máténak az üres kapuba kellett begurítania (2–0). A folytatás őrületes volt, mivel egymás után maradtak ki a szentgyörgyi helyzetek, a másik oldalon viszont a marosvásárhelyiek csak távolról lövöldöztek, szerencsénkre kevés sikerrel.
A második játékrészt vészkapussal kezdték a vendégek, ám a jól záró zöld-fehér védősor áttörhetetlennek bizonyult. Az ellentámadásokra alapozó Sepsi FC előbb Burciu, majd Ţicalo révén hagyott ki egy-egy óriási helyzetet, ám a 29. percben Máté értékesítette Roman passzát (3–0). A válaszra nem kellett sokat várni, hiszen a következő akció végén Csoma éles szögből bevette a parádézó Grigoraş kapuját (3–1). A 33. percben halóőrünk is gólt szerzett, miután egy vaktában ellőtt labda a kezében landolt, és saját hatosából betalált a marosiak kapujába (4–1). A gólnak újra nem örvendhettünk sokáig, mivel a City’US felelete ismét gyorsan jött, és egy szabadrúgást követően Ignat másodszor zörgette meg hálónkat (4–2). Ezt követően Kacsó Endre csapata továbbra is vészkapussal játszott, s Csomáék folyamatosan távoli lövésekkel bombázták Grigoraş kapuját. A 39. percben megint zörgött a szentgyörgyi háló, miután Matei R. messzi rúgása átkúszott kapusunk lába között (4–3). A véghajrában elszabadult a pokol, a marosi labdarúgók minden taktikát feldobva az egyenlítés reményé­ben támadásba lendültek, de játékosaink megálljt parancsoltak nekik, és óriási meglepetést okozva legyőzték a többszörös bajnokot.


Első a Sepsi FC
A bajnoki címvédő legyőzésével a megyeszékhelyi Sepsi FC lett a pontvadászat új éllovasa, és 11 forduló után ismét hárompontos előnyre tett szert a City’US-szal szemben. Hu­szonkét gólos döntetlen született Kereszt­váron, Székely­udvarhely hazai környezetben kapott ki a Galaci Unitedtől, a KSE pedig pályaválasztóként döntetlent játszott Dévával.
Az eredmények: KSE–Dava Déva 2–2, Keresztvári Inter SC–Kolozs­vári Clujana 11–11, Szé­kelyud­varhely SK–Galaci United 3–7, Sepsi FC–Maros­vásárhelyi City’US 4–3.
A rangsor: 1. Sepsi FC 39 pont, 2. City’US 36 p., 3. Galaci United 26 p., 4. Udvarhely 21 p., 5. KSE 14 p., 6. Focşani 13 p., 7. Kolozsvár (82–93) 10 p., 8. Déva (45–79) 10 p., 9. Keresztvár 4 p.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1801
szavazógép
2012-03-15: Apróhirdetések - :

Apróhirdetések

Kínál lakás
Földszinti háromszobás, külön bejáratú lakás két fürdőszobával a Grigore Bălan úton 23 500 euróért sürgősen eladó. Telefon: 0723 538 501.
4254206
2012-03-15: Sport - :

Most kopp volt (Kézilabda, A-osztály)

Egyszer hopp, máskor kopp – tartja a közmondás. Most kopp volt. Kopp – mert mindhárom együttesünk vereséget szenvedett. Így aztán ezt a hét végét is szívesen elfelejtjük.
Na de nézzük a forduló teljes eredménylistáját.