Kitartanak a tiltakozók

2012. július 31., kedd, Közélet

Már összeszokott társasággá alakult a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása ellen tüntetők közel félszáz fős tábora, mégis, majd mindennap csatlakoznak hozzájuk újabbak.

Tegnap délután például az iskola előtt tiltakozók körébe látogatott Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke is. A jelenlevők az általuk kezdeményezett tusványosi szórólaposztó akciót idézték fel beszélgetéseik során. Ott ugyanis több száz szórólapot osztottak ki, népszerűsítve a Sánta Imre lelkész által kezdeményezett akciót, amelyről egyébként szombati előadásában Tőkés László is beszélt. A tiltakozás augusztus végéig folytatódik.  (Farcádi)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1753
szavazógép
2012-07-31: Közélet - Mózes László:

Csökken, de lassan (Munkanélküliség)

Fél éve folyamatosan csök­ken a háromszéki munkanélküliségi ráta, a mutató jelenlegi értéke 7,71 százalékos – közölte Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal igazgatója
2012-07-31: Közélet - :

Kézdialmáson iskolaavatásra készülnek

Az augusztus 12-i falunap alkalmával Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és Sógor Csaba EP-képviselő jelenlétében avatják fel a 2007 óta épülő új kézdialmási iskolát.