Esik eső karikába

2012. augusztus 28., kedd, Közélet

Jókedvűen fújták a Kossuth-nótát a Mikó előtt tüntetők – tegnap csak az állandó, hetek óta kitartó résztvevők jelentek meg az iskola előtt, harminc-negyvenen –, kopogott az eső a fejük fölé feszített vásznakon, de csak a jövő miatti aggodalmaiknak adtak hangot: vajon leszünk-e elegen szeptember elsején, hogy ránk figyeljen a világ, és vajon ez a figyelem tovább él-e egy napi hírnél?

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Már csak néhány nap van hátra, utána üres lesz a járda, az Igazság napján azonban még együtt, ugyanott fog állni ez a csapat Sánta Imre bikfalvi református lelkész körül, imádkozva és reménykedve abban, hogy mégsem lesz visszaállamosítás.                                  (demeter)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1788
szavazógép
2012-08-28: Közélet - Iochom István:

Grafikák a céhtörténeti múzeumban

Pénteken nyílt meg, és szeptember 30-ig látogatható a kézdivásárhelyi Incze László Céh­történeti Múzeum időszakos kiállítási termében a Budapesten élő és alkotó, Eötvös-díjas Palásti Erzsébet grafikusművész Édesapám emlékére című egyéni tárlata.
2012-08-28: Közélet - :

Baróton találkoztak a fúvósok

A baróti Csala kürtje fúvószenekar meghívására hét rezesbanda vett rész a Száz kürt riadója szól nevű, VI. fúvószenekari találkozón.