Tokaji borok sorakozója

2007. december 8., szombat, Közélet

Száraz furminttól vörös merlot-n keresztül az aszúig tizenkét, különféle színben ragyogó bort kóstolhatott végig az, aki csütörtök este a sepsiszentgyörgyi Park vendéglőbe látogatott.

Az italok között a tokajinak jutott a főszerep, ám a résztvevők megízlelhették a bordói, valamint az Argentínában jóval magasabb vidékeken, helyenként akár 1200 méteren termesztett szőlőből készült aromásabb borokat is. Az est házigazdája Lőrincz Mihály, a sepsiszentgyörgyi Tag Trust vállalat vezetője, valamint Weiner Gábor, a Tokaj Dereszla pincészet munkatársa volt. A bemutatóval egybekötött kóstolón szinte szükségtelen volt hangsúlyozni, hogy mérsékelt mennyiségben a bor remek orvosság is, például az érszűkületi megbetegedések megelőzésére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2007-12-08: Közélet - Iochom István:

Tatarozzák az egykori szeszgyárat

A szentkatolnai egykori szeszgyár felújítása már 2000—2004 között elkezdődött, amikor rövid ideig az egyik szárnyban szociális konyha is működött.
2007-12-10: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Színház
A sepsiszentgyörgyi színház kamaratermében csütörtökön 18 órától Ruszuly Éva egyéni előadása ― Visky András: Júlia, utána 19 órától a szerző találkozik a közönséggel.