Játék a térben

2013. május 21., kedd, Közélet

Visszatérő vendégként köszöntötte Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező a magyarországi Kismarosról érkező Haraszti Zsolt képzőművészt, akinek egyéni tárlata péntek este nyílt meg a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban, hiszen 2005-ben a Szent György Napok alkalmából homokkép-kiállítását tekinthették meg az érdeklődők.

  • Lázár-Prezsmer Endre, Haraszti Zsolt és Kusztos Attila                                        Albert Levente felvétele
    Lázár-Prezsmer Endre, Haraszti Zsolt és Kusztos Attila Albert Levente felvétele

Ezúttal festményekkel, dobozképekkel, vegyes technikával készült alkotásokkal jelentkezett a kortárs művészeti ágakban otthonosan mozgó Haraszti Zsolt. Mint Kusztos Attila grafikus a péntek esti kiállításmegnyitón elmondta: játék ez a térben, melyen érződik valamiféle fanyar humor, amellyel az alkotó szemléli a világot.        (Farcádi)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1766
szavazógép
2013-05-21: Közélet - :

Az egyenes tartású grófnő

Gróf  Nádasdy Borbála mesélt életéről, könyveiről vasárnap délután a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múze­umban.
2013-05-21: Közélet - :

Feléledtek a viperák

Egy kézdivásárhelyi fiatalembert vipera mart meg a hét végén, az érintett megkapta a kígyómarás elleni szérumot, jelenleg a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályán tartják megfigyelés alatt.