Sepsiszentgyörgy, 2017. október 19., csütörtök 17:45
Köszöntjük Nándor nevű olvasóinkat!

Zenei meglepetések hete

2013. június 19., szerda, Közélet
Fotó: Gombos Zoltán
Fotó: Gombos Zoltán
Sepsiszentgyörgyi óvodák, iskolák növendékei, pedagógusai részesülnek a hét folyamán kellemes zenei meglepetésben a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa Hang és szó éve programsorozatába illeszkedő ötletes kezdeményezés révén.
A Plugor Sándor Művészeti Líceum Lőfi Gellért vezette gyermekkórusa tegnap délelőtt többek közt a kicsi Mikes udvarán fakadt dalra, ahol rövid műsorukat lelkes diákközönség követte, az utolsó dalnál pedig csatlakoztak is vendégeikhez, ujjukkal pattogtatva a ritmust, s a jókedvű társaság az éppen arra elhaladókat is megállásra késztette. Helyi zenészekkel és zenekarokkal a nyári napok alatt a megyeszékhely közterein is találkozhatnak majd a városlakók, az előadók népszerűsítésen túl a spontán fellépésekkel a szervezők így kívánják eljuttatni a zenét azokhoz is, akik egyébként nem járnak koncertekre. (A rendezvény részletes programja a 12. oldalon)                       (dvk)
 
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2013-06-19: Közélet - Mózes László:

Közeledési kísérlet kiállításon

Ütő Gusztáv Táv/Tér/Kép című kiállítása nyílt meg hétfő este a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban: a Munkácsy Mihály-díjas képzőművész három sajátos, nagy méretű és korábban már bemutatott Erdély térképe látható.
 
2013-06-19: Közélet - :

Rendezik az ipari park területét

A kézdivásárhelyi egyes számú ipari park területrendezésére kiírt árverést megnyerő cégek erőgépeivel teljes erővel azon munkálkodnak, hogy eltüntessék a volt fás vállalat 72 895 négyzetméteres területéről az egykori csarnokok maradványait, kiszedjék a kábeleket a földből, és felszámolják a volt fűrészmalmok betonárkait.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.9032 RON
100 HUF = 1.4872 RON
1 EUR = 4.5841 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: