Molnár Vilmos írott világa

2013. november 13., szerda, Közélet

Szereti az érdekes, furcsa történeteket, az abszurdot és a groteszket is, de azért minden írásába bekerül a valóság, mint disznó a kolbászba – írói vallomás Molnár Vilmos stílusában, elhangzott tegnap délután a Bod Péter Megyei Könyv­tárban tartott könyvbemutatón.

  • Bogdán László és Molnár Vilmos               Albert Levente felvétele
    Bogdán László és Molnár Vilmos Albert Levente felvétele

Hol a szerző legújabb kötetének, a Bookart ve­zetője, Hajdú Áron által „a nem sírónak” nevezett kiadónál megjelent Az ördög megint Csíkban kapcsán be­szélgetőtársa, Bogdán László faggatására szólt székely irodalomról (nem létezik, bár a magyar irodalom akkora, akár bele is férne), írói indulásáról (a Jóbarát nagydíját, a kerékpárt nem adták ki a pályázaton, pedig de jól fogott volna), Sepsiszent­györgyhöz kötődő emlékei­ről (egyszer Bolond Ferike kézen fogva elsétált vele), nagyma­má­járól (írásainak gyakori sze­replője ugyan fiktív nagymama, de sok más nagyma­mától összeszedett valóságelemmel), Mici­mackó-kí­sér­letéről (nem át­írás, hanem Milne művének párja, amit megírt, s amely legjobb esetben 2026-ban je­lenhet meg, merthogy szer­zői jogok), készülő re­gé­nyéről (hiába, hogy a Szé­kelyföldön minden -dik, a regényből csak akkor lesz valami, ha szerző megírja), és szóba került a legfelsőbb bíró is, aki az olvasó, nem a kritikus, nem a kurátor. És felolvasott is, természetesen, a jelenlévők nagy örömére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1686
szavazógép
2013-11-13: Belföld - :

Hírsaláta

HAZUDOTT DRAGNEA AZ ET KÖZGYŰLÉSÉN. Bukarest szemérmetlenül azt állítja a nemzetközi fórumokon, hogy az erdélyi magyarok elégedettek a kormány közigazgatási átszervezési elképzeléseivel – számolt be Kom­lóssy József, a Közép-Kelet-Európai Nemzeti Kisebbsége­ket Támogató Tanács alelnöke. Liviu Dragnea kérdés-felelet alapján tartott előadást az Európa Tanács Közgyűlésé­ben arról, miként tervezik Románia regionális felosztását, és mi lesz a decentralizációval.
2013-11-13: Közélet - :

A titokzatos asszonyról Kovásznán

Szűknek bizonyult a hét végén a kovásznai városi művelődési ház nagyterme, ahol bemutatták a város díszpolgára, Gocz Elvira életútját taglaló kötetet, A titokzatos kovásznai asszonyt.