Így tanítsuk rendre a gyereket

2014. június 2., hétfő, Életmód

Vizuális gegnek is beillik az a komód, amiről messziről látszik, hogy mi van benne.

Elsősorban gyerekeknek szánja vicces bútorát Peter Bristol, aki egyszerűen rárajzolta a fiókokra, hogy mi kerülhet beléjük. Mentségére legyen mondva, mindezt stílusosan tette, nem is beszélve a pedagógiai célzatról. A tervező minden bizonnyal jól ismeri a rendszeretők és az örök káoszban élők közti feszültséget, és talán azt is jól tudja, hogy felnőtteknél nem sokra menne az ilyen helyes rajzokkal. A rendszeretést sokkal korábban kell elkezdeni.                          (Otthon.com)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1766
szavazógép
2014-06-02: Életmód - :

Kis esernyőtörténet

Esernyő szavunkat Barczafalvi Szabó Dávidnak, a legerőszakosabbnak tartott nyelvújítónknak köszönhetjük – amíg meg nem honosította a nyelvben, a „paraplé” különböző formái voltak használatban. A nevéhez kötődik egyébként több olyan fontos szavunk megteremtése, mint az alap, cikk, cím, észlel, felület, gyám, helyettes, hímez, külföld, minta, naptár, önkéntes, szempont, szerep, taps, tábornok, társadalom, termény, torz, tudat, tünemény, uradalom, zongora stb.
 
2014-06-02: Sport - Áros Károly:

Labdarúgó-világbajnokságok (IX.)

Folytatjuk a világbajnokságok történetét, miután számba vettük az érmeseket, a gólkirályokat, nézzük az eddig megrendezett világbajnokságok résztvevőinek – 77 ország – örökrangsorát (I. oszlop: a világbajnokságokon játszott mérkőzések száma, II. a győztes mérkőzések, III. a döntetlenek, IV. a vesztett mérkőzések, V. a gólkülönbség, VI. az összesített pontok száma – a győzelem 2, a döntetlen 1 pontot ér).