AtlétikaBlázer Imola a világbajnokságon

2014. július 23., szerda, Sport

Tegnap megkezdődött az amerikai Oregon állam Eugene városában a junior I-es atléták világbajnoksága. Romániát 19 atléta képviseli, köztük a sepsiszentgyörgyi Blázer Imola, aki a 400 méteres gátfutásban rajtol. Imola, sok sikert!

Piteşti-en befejeződött a felnőttek országos bajnoksága. A mezőnyben szerepelt az MSC két atlétája is, Florin Purcea és Iulian Ganciu. Purcea 7. helyen végzett a 400 méteres síkfutásban (ideje: 50,00 mp, a győztesé pedig:48,47 mp), Ganciu két számban is rajtolt, 800 méteren a 4. helyen (ideje 1:52,14 perc, a győztesé pedig 1:50,35 p), 1500 méteren 4:03,02 perces idővel az 5. helyen zárt (a győztes ideje 3:58,38 p). A helyezések tekintetében úgy-ahogy elégedettek lehetünk, az időeredmény viszont mindkét atlétánál szerénynek minősíthető, messze elmaradnak a várt szinttől. (áros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2014-07-23: Magazin - :

Pálfi György: csoda csak egyszer történik

A Karlovy Varyban nemrég véget ért nemzetközi filmfesztiválon három díjat is elnyert Pálfi György filmrendező szerint csoda, hogy elkészülhetett a dél-koreai támogatásból forgatott Szabadesés című filmje. A Karlovy Vary-i fesztivál versenyprogramjának zsűrije Pálfi Györgynek ítélte a legjobb rendező díját, és különdíjjal is jutalmazta a filmet, emellett az Europa Cinemas mozihálózat is díjazta az alkotást. A rendező arról is beszélt, csúszik a Toldi című film forgatása.
 
2014-07-23: Sport - :

Magyar siker a horvátok ellen (Vízilabda)

A magyar férfiválogatott egy góllal legyőzte a horvátok nemzeti csapatát a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornájának utolsó csoportfordulójában a hétfői program zárómérkőzésén.