Székelyföld támogatja Skóciát

2014. szeptember 17., szerda, Közélet

Villámcsődületet szervezett tegnap késő délutánra az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Néppárt Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Tucatnál többen jelentek meg feliratokkal, melyek magyarul és angol nyelven hirdetik: Székelyföld támogatja Skóciát, A ti döntésetek a mi jövőnk is. Volt, aki székely zászlót lengetett, Ütő Gusztáv képzőművész az alkalomra megfestette Skócia zászlaját, s azt emelte magasba. Bedő Zoltán, a Néppárt sepsiszéki elnöke tömör szónoklatában jelezte, azt kívánják megmutatni, hogy Székelyföld támogatja Skó­cia függetlenségi törekvéseit, s a holnapi skót népszavazás előtt arra szeretnék felhívni a hazai közvélemény figyelmét, hogy békés úton államhatárok változhatnak, népek érhe­tik el függetlenségüket. Ezt a székelység támogatja, mert irányt mutat Székelyföld autonómiájához, melyet békés eszközökkel meg fognak valósítani. A szervező lapunknak elmondta, a megmozdulással egy időben Erdély más városaiban is tartottak hasonló villámcsődületet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2014-09-17: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Szakképzettek előnyben (A háromszéki munkaerőpiac igénye)

Továbbra is jobbak a szakmát tanultak elhelyezkedési lehetőségei térségünkben – ezt bizonyítják a megyei szakhivatal legfrissebb összesítései. A képzett munkaerő hiánya pedig egyre érezhetőbb, a nagy vállalkozások elszívó hatása miatt kis, helyi cégek nehezen találnak szakembert a most éppen csökkenő állástalanság jellemezte háromszéki munkaerőpiacon.
 
2014-09-17: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Mégis mikor dolgoznak?

Hivatalosan még nem kezdődött meg az elnökválasztási kampány, de a valóságban már azelőtt benne voltunk, mielőtt minden párt megtalálta volna saját jelöltjét. Azóta még néhányan ráébredtek arra, hogy tőlük függ az ország egyensúlya, békéje, így hát máris tíz közül választhatunk államfőt, és a névsor még nem lezárt.