Szent György NapokUtcazene a városnapokon

2015. április 2., csütörtök, Közélet

Őszről tavaszra, szeptemberről májusra teszik át a sepsiszentgyörgyi utcazene-fesztivált, így a városünnep újabb színekkel, illetve hangzásokkal gazdagodik. A vásári hétvégén (május 1–3. között) naponta három helyen – a Mikó Imre-szobornál, a Gödri Ferenc utca sarkán és a helyi adóhivatal (a tükörpalota) előtt – összesen tíz hazai és magyarországi zenekar lép fel az erdélyi rendezvényszervező iroda (ERSZI) szervezésében.

A kezdeményező Nagy Krisztina elmondta: a veszprémi mintára Romániában először Sepsiszent­györgyön meghonosított utcazene-fesztivált már nagyobb városok is megkívánták, hozzánk pedig távoli országokból, Brazíliából, Ausztráliából, Japánból, Kanadából, Spanyolországból és Hollan­diából is jelentkeztek olyan muzsikusok, akik honorárium nélkül fellépnének, de már az útiköltségük is megfizethetetlen, támogatót pedig egyre nehezebb találni. A városnapokon a bukaresti Barbarossa Samba Group, a szegedi Huckleberry Guys, a budapesti Inner Gar­den, a kolozsvári Indie Folker, a kézdivásárhelyi Ego Sum és Crazy Plumbers, a sepsiszentgyörgyi Harmónia Kamarakórus, Bloomer, Mandula Duó, Spontán szerepel naponta 11 és 17 óra között – közülük többet ismer a háromszéki közönség –, esténként pedig az addig már újra megnyitó Bisztró kertben koncerteznek. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2015-04-02: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Könyvvásár és íróvendégek (Szent György Napok)

Terv is, álom is volt egy Szent György-napi könyvvásár megszervezése az elmúlt években, de a budapesti könyvfesztivál közelsége miatt mindeddig nem valósulhatott meg – idén azonban végre megszervezik, és nagy reményekkel néznek elébe.
 
2015-04-02: Belföld - :

Tiltakozik a jogvédő szolgálat

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat Háromszéki Szervezete legutóbbi hírlevelében a nemzetközi közvélemény figyelmét is felhívja arra, hogy a 2015–2020-as közrendvédelmi és közbiztonsági stratégia – amelynek tervezetét nemrég bocsátotta közvitára a belügyminisztérium – a közbiztonsági veszélyforrások közé sorolná az etnikai autonómia követelését.