Dévai és háromszéki gyermekek Benedek-mezőn

2015. július 2., csütörtök, Közélet

Amikor már azt hinné az ember, hogy abbahagyja a táborjárást, gyermekek hada öleli meg, és rájön: nem szabad megállnia, folytatnia kell a munkát – mondja Kovács Zsuzsa gyógyszerészasszisztens, a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat tizenöt éve szolgáló önkéntese, aki rászoruló háromszéki gyermekekkel táborozik a Benedek-mezőn, együtt a dévai Téglás Gábor Líceumból érkezett diákokkal és kísérő tanáraikkal.
 

  • A táborozók hamar barátokra találtak. Albert Levente felvétele
    A táborozók hamar barátokra találtak. Albert Levente felvétele

A Hunyad megyei szórványból húsz dévai és csernakeresztúri elemista, illetve gimnáziumi tanuló és két pedagógus utazott Háromszékre, a Máltai Szeretetszolgálat szintén húsz gyermekkel és tizenhárom önkéntessel vesz részt a közös táborban.
Hejüs Ágnes dévai tanár lapunknak elmondta, a gyermekeket tanulmányi eredményeik és rászorultságuk alapján választották ki, egyeseknek jutalomtábor, másoknak egyedi lehetőség, hogy itt lehetnek. A háromszéki táborozók Mikóújfaluból, Sepsibükszádról, Sepsiszentgyörgyről és Gelencéről érkeztek, utóbbi településről egy nyolcgyermekes családból négyen vesznek részt, őket a szeretetszolgálat kiemelten támogatja, édesapjuk ugyanis egyedül neveli gyermekeit.
A hétfőn kezdődött tábor kedden sepsiszentgyörgyi múzeumlátogatással és sugásfürdői kalandparkos programmal folytatódott, tegnap kézműves-foglalkozásokat tartottak, ma a sport a főszereplő, péntekre brassói kirándulást terveznek, szombat a búcsúzás napja. A helyi önkormányzat és a Máltai Szeretetszolgálat által támogatott tábor része Sepsiszentgyörgy szórványprogramjának.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1179
szavazógép
2015-07-02: Közélet - :

Johannis kitüntette a Kriterion Könyvkiadót

Klaus Johannis államfő aláírta azt a rendeletet, melynek értelmében a Kulturális Érdemrend lovagi fokozatával ismerik el a Kriterion Könyvkiadót – közölte lapunkkal Domokos Péter.
2015-07-02: Közélet - Bokor Gábor:

Lezárták Uzon felé az utat

Kihelyezték a behajtani tilos táblát a Kilyént Uzonnal összekötő út mindkét bejáratához. Teljes felújításba kezdett ezen a részen Kovászna Megye Tanácsa, a zavartalan munkához látták szükségesnek az út lezárását.