Tilos a hálapénz

2015. augusztus 8., szombat, Közélet

Nem fogadhatnak el hálapénzt a betegektől azok az orvosok, akik az állami rendszerben dolgoznak – döntött a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék. A határozat kimondja, hogy az állami intézményekben dolgozó orvosok köztisztviselőknek tekinthetők, így akár börtönnel is büntethetők, ha hálapénzt fogadnak el. A hálapénz ebben az értelmezésben megvesztegetésnek minősül. A döntés szerdán jelent meg a Hivatalos Közlönyben, amikortól életbe is lépett. Minden bíróság számára kötelező, és a kormányrendeleteket is ehhez kell igazítani.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1759
szavazógép
2015-08-08: Közélet - Nagy B. Sándor:

Négy az egyben (Kultúrcsütörtök Sepsiszentgyörgyön)

Miután Száraz Anna az Erdélyi Művészeti Központ részéről köszöntötte a közönséget, Péter Alpár képzőművész röviden összefoglalta a huszonnyolc perzsa (iráni) természetművész munkáiból készült, Élő terek című kiállítás előzményeit, majd átadta a szót a holland zenészeknek, és ezzel kezdetét vette a csütörtöki négymegállós kulturális eseménysorozat, amelyet a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület és a Tein Teaház a Sepsiszentgyörgy, Székelyföld kulturális fővárosa programsorozat részeként szervezett.
2015-08-08: Közélet - Bokor Gábor:

Ivóvíz nélkül Kovászna

Tegnap víz nélkül maradt Kovászna, a fürdőváros vízellátását biztosító vezeték Kommandó körzetében adta meg magát. A csőszakadás pontos helyét tegnap négy órakor azonosították. Kora délután még alacsony nyomással folyt a víz a csapokból, aztán kiszáradtak a vezetékek. Lapzártakor még annyit tudtunk, szombat reggelre valószínűleg elhárítják a hibát, de akár tovább is tarthat, míg újra feltelnek a tündérvölgyi vízház tartályai, a város vízellátási rendszere, és újra víz folyhat a csapokon.