Búvártábor gyerekeknekIsmerkedj a víz alatti világgal!

2015. augusztus 29., szombat, Közélet

Búvártábort szervez 10–18 éves gyerekeknek az Alutus Egyesület, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint a Tartós Közösségi Fejlesztésért Egyesület szeptember 2. és 6. között.

A búvároktatás mellett a különböző madárfajok, kis emlősök és növények azonosítására is figyelmet szentelnek, emellett pedig kiemelt szerepet kapnak a Feketeügyben élő vidrák. Tíz szakértő segíti és tanítja a gyerekeket, köztük George Bouroş vidraszakértő és Szabó Jenő búvároktató, aki a merülés csínjával-bínjával ismerteti meg a résztvevőket.
Cătălin Lazăr, az esemény főszervezője elmondta: a tábor innovatív, hiszen Romániában még nem szerveztek búvároktatást célzó szórakozási lehetőséget, és fontos, hogy a gyerekek lássák: a víz alatt is van élet. A búvárkodás csodálatos dolog, hiszen egy új világba csöppenhetünk. A víz alatti világ élőlényei tudják, hogy egyszerre vadászok és áldozatok. Tisztelik egymást, és érzik, hogy mindenkinél van egy nagyobb, ravaszabb, erősebb vagy éppen gyorsabb élőlény. Az emberek a víz alatt egyformák: kicsit esetlenek, tehetetlenek és idegenek. A tábor lehetőséget biztosít a gyerekeknek, hogy alázattal és megfelelő távolságtartással gyönyörködjenek abban a világban, amely önzetlenül befogadja őket.
A résztvevők a Rétyi-tó melletti sátortáborban szállnak meg, a sátrat, hálózsákot nekik kell vinniük. Az étkezést és a búvárfelszerelést az Alutus Egyesület biztosítja. A szervezők a természeti látványosság mellett a mozgásra is figyelnek, a falvak közti közlekedést kerékpárral oldják meg. Azoknak a gyerekeknek, akik részt szeretnének venni a táborban, röviden meg kell indokolniuk szándékukat a dezvoltaredurabilaalutus@gmail.com e-mail címen, illetve további informá­ciókért érdeklődhetnek Că­tălin Lazăr főszervezőnél a 0754 255 954-es telefonszámon. Jelentkezési határidő: augusztus 31-én, hétfőn 16 óra.

Miska Brigitta

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2015-08-29: Közélet - Hecser László:

Hagyományteremtő fúvóstábor Nagybaconban

Ötvenhét székelyzsombori, étfalvazoltáni, mikóújfalusi, szárazajtai, baróti, magyarhermányi és nagybaconi kis zenész vesz részt az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megszervezett erdővidéki fúvóstáborban Nagybaconban.
2015-08-29: Közélet - Bokor Gábor:

Átjáróból közösségi teret (Kovászna)

Közösségi térré fejlesztik a kovásznai Kádár László Képtár udvarát. Az elképzelés egy civil fórumon hangzott el, a megvalósításhoz szükséges pénzt a Háromszéki Közösségi Alapítvány folyósítja. Tervek szerint már az ősszel megvalósul az ötlet.