RövidenDániában az Osonó

2015. szeptember 26., szombat, Közélet

Németországi fellépések után Dániában folytatja augusztus végén elkezdődött kilenchetes európai turnéját a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely. Ma este Aalborgban, holnap Koppenhágában mutatják be a Fazakas Misi rendezte Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista produkciót, hétfőn műhelyfoglalkozást tartanak helyi egyetemistáknak. Szeptember elején Marseille környékén a társulatot kirabolták, a csapat telefon, laptop, pénz és iratok nélkül maradt, az előadáshoz szükséges díszlet, jelmezek és kellékek ellenben nem hiányoznak. A történtek ellenére a társulat tudja tartani az eredeti játékrendet és útitervet. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2015-09-26: Közélet - Váry O. Péter:

Egyetlen lélegzettel és dühvel

Szávai Gézának van egy sajátos elmélete, mely szerint nagy bizonyossággal 67 évet él, élete utolsó éveit pedig regényfolyama kiadására szánja. E regényfolyam – de szigetvilágnak is nevezte – egyik darabja a Kivégezzük nagyapádat című könyvének újrakiadása (ezúttal eredeti változatában történt) .
2015-09-26: Közélet - :

Csempészeket kaptak el (Röviden)

Szeszcsempészeket helyezett 60 napos bírósági felügyelet alá a Kovászna Megyei Ügyészség – közölte tegnap Adrian Aldea ügyész, az intézmény szóvivője. A nyomozati anyag alapján akcióba lépő hatóságiak hétfőn G. A. I. kézdivásárhelyi lakásán tetten érték V. A.-t és C. V.-t, amint előbbi kocsijából szeszt csapoltak le. A kamion baloldalán elrejtett tartályban közel 400 liter alkohol volt. A közlemény szerint március 5. és szeptember 21. között V. A. a Moldovai Köztársaságból csempészett be 96 fokos szeszt, amit literenként 15 lejért eladott C. V.-nek.