Băsescu határozott

2015. október 14., szerda, Belföld

Traian Băsescu szerint Romániának egyáltalán nem kellene menekülteket befogadnia. A volt államfő egy televíziós műsorban kijelentette: Románia hibázik, ha jövő héten nem módosítja álláspontját, és nem mondja azt, hogy nem fogad be menekülteket.

A befogadás csakis önkéntes alapon működhet. „Aki idehívta, az fogadja is be őket” – nyilatkozta Băsescu. Mint mondta, a menekültkérdésben nagy felelőssége van Merkel asszonynak, akinek befogadó nyilatkozatai katasztrofális következményekkel jártak.
A politikus szerint a kvótarendszer azért rossz, mert ösztönzi a migrációt. A volt államfő csapdának nevezte azt a törekvést, hogy Románia ne kerüljön Magyarországgal egy csoportba. „Nem Magyarországra, hanem Romániára figyelek, és nem érdekel, hogy propagandacélokkal valaki en­gem is egybe csomagol Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával. Én tudom, mi a nemzet érdeke” – fogalmazott a volt elnök. Azt is hozzátette, az Európai Unióban jelenleg huszonhárommillió munkanélküli van, és elsősorban nekik kell munkahelyet biztosítani, nem a bevándorlóknak.
Traian Băsescu úgy vélekedett, a menekültek kérdését az EU határain kívül kell rendezni. „Mindenáron be kell fejezni a háborút Szíriában, meg kell szüntetni az instabilitást Líbiában, ellenőrzés alá kell vonni az iraki állapotokat, és jobban kell ellenőrizni az afganisztániakat” – javasolta a volt államfő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2015-10-14: Belföld - :

Összefogás Marosvásárhelyért

Hivatalosan csak november 7-e után dőlhet el, hogy milyen formában működik együtt az RMDSZ, az EMNP és az MPP a közös marosvásárhelyi polgármesterjelölt választási győzelme érdekében. Mint ismert, a vasárnapi előválasztáson az RMDSZ színeiben induló Soós Zoltán városi képviselő győzött, korábban pedig a három párt arról állapodott meg, az előválasztást megnyerő jelölt mögé sorakoznak majd fel az önkormányzati választásokon, hogy Dorin Florea jelenlegi polgármestert legyőzhessék.
 
2015-10-14: Belföld - :

Gondjaink felmérése

A Román Hírszerző Szolgálat és az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály akcióik során néha megsértették a polgári szabadságjogokat – vallja a megkérdezettek 51 százaléka egy AB Research által készített felmérésben. 27 százalék eközben azt mondja, ezeket a jogokat nem, soha nem sértette meg a két intézmény.