Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 04:38
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Razzia vagy erőfitogtatás a rockkoncerten

2015. november 21., szombat, Közélet
Félbeszakította az Ismerős Arcok sepsiszentgyörgyi koncertjét csütörtök este a rendőrség: nagy erőkkel bevonultak a terembe, ahol a rockzenekar fellépett, és kiterelték, majd visszaterelték a hallgatóságot. Az együttes tagjait bekísérték a rendőrségre, és hajnali négyig bent tartották, eladásra szánt lemezeiket, reklámtrikóikat elkobozták.
A rendőrségi közlemény szerint csak egy szokásos ellenőrzés volt, amely a polgárok védelmét és a bűncselekmények megelőzését szolgálja. Csütörtök este Kézdiszentléleken és Sepsiszentgyörgyön volt razzia, ennek során összesen 270 személyt igazoltattak, és 21 kihágásért – az erdészeti, közlekedési és kereskedési szabályok megsértéséért, valamint rendbontásért – bírságoltak, össze­sen tízezer lejre, ugyanakkor elkoboztak 15 ezer lej értékű árut és 1,5 köbméter tűzifát.
Megkeresésünkre a rendőrségi szóvivő igen kevés pontosítással szolgált: tudomása szerint a koncertnek helyet adó Baroque Klubban két bírságot a pénztárjegy nélkül árult termékek, hármat pedig rendbontás – sértő kifejezések elhangzása – miatt róttak ki, a 15 ezer lej értékű árut azért kobozták el, mert nem szabályszerűen forgalmazták. Az ellenőrzésen a rendőrség több részlegének emberei vettek részt, akik sok személyt igazoltattak, néhányat be is kísértek, de senkit sem tartottak bent.
Az egyik néző lapunknak elmondta: jó hangulatban kezdődött a koncert, de közel egy óra után kezdtek beözönleni a fekete ruhás rendőrök, mellettük pedig mások is, becslése szerint hat­van-hetven hatósági személy. A zene félbeszakadt, egy tűzoltótiszt kiállt a színpadra, és elmondta, hogy nem ellenük vannak ott, hanem a biztonságuk érdekében. A rendőrök ott álltak az ajtóban, és nem engedtek ki senkit, később azonban mindenkit kitereltek, és egyenként engedték vissza a közönséget. Egy másik szemtanú lapunknak arról számolt be: igen erőteljes volt a hatósági fellépés, a koncert résztvevőiben félelmet keltett a maszkosokkal is erősített rengeteg egyenruhás, szerinte egyértelműen megfélemlítési szándékkal léptek fel. A résztvevőket kiterelték, majd egyenként számolva engedték vissza csak a terembe. Az események nyomán az együttes nem folytatta a félbeszakadt koncertet, már csak a szokásos záró számait játszotta el, aminek különös hangulatot adott a lezajlott razzia. A jelenlevők szerint egyértelmű erőfitogtatás történt, hiszen más városokban alig néhány emberrel végeznek hasonló ellenőrzéseket. A koncert résztvevői felháborítónak tartják a karhatalmi fellépést, többen azt fontolgatják, panaszt emelnek a hatóságok ellen.
Az Ismerős Arcok zenekar Határon túlról és szívektől innen... mottóval kéthetes turnét tart Erdély és a Felvidék hét városában. A Csak a zene... című koncertsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szervezték meg, szerdán Marosvásárhelyen, csütörtökön Sepsiszentgyör­gyön, tegnap Csíkszeredában léptek fel, ma Székelyudvarhelyen várják őket a nemzeti rock rajongói. Az együttes közleményében jelzi, hogy a bukaresti Colectiv Klubban történt tragédia miatt két helyszínváltoztatásra volt szükség (Sepsiszentgyörgyön az Energy helyett a Baroque Charme Klubban zenéltek), de nagy örömmel készültek a határon túli magyarsággal való találkozásokra...
Hozzászólások
2015. november 21.
szombat 10:59
janoska44
1631 hozzászólás
Romaniaban a Ponta fele neokommunista brancs tisztan ki mondva,be vezettek a rendor allamot ez a dottore negyeves eredmenye,jelzem foleg az oshonos magyarsag lakta videkeken,foleg nehany xenofob antiszemita erdopasztor,Cucu fele semmit tevo prefektusi sohivatal,na mega fasiszta felfogasu romanok civil bandaja.

2015. november 21.
szombat 14:21
peti
808 hozzászólás
Egy nagy lófarok a segqükbe, vajon még meddig gúnyolódnak a magyarsággal, s meddig bírja ezt a magyarság?

2015. november 21.
szombat 17:37
Ferencz
13769 hozzászólás
Mit háborogtok? Az ortodox főpapok megmondták, hogy a templomi ájtatossághoz "szükséges" zenén kívül mindenik az ördögtől, a sátántól ered. Ők csak tudják!

2015. november 21.
szombat 18:26
eli
630 hozzászólás
A cimre utalva, mindkettő,de főleg az erőfitogtatás ,tovább menve,ha a Ferencz által emlitett kijelentést az ortodox papokkal kapcsolatosan,amit hallottam e TV -ben is, összehozom , az "Allah akbar"-ra gondolok román kiadásban.

2015. november 21.
szombat 20:18
Bence
539 hozzászólás
Értsem ezt úgy, hogy az akciót a tűzoltóság koordinálta? Milyen jogon? Egyértelmű erőfitogtatás. Bezzeg román rendezvényen soha nem történik ilyesmi egyik hatóság részéről sem! Ha pediglen tűztől féltek, elég lett volna egy diszkrét készenléti csapat is.

2015. november 23.
hétfő 15:39
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
nem lobogni kell hanem a szervezök ügyesen be kéne pereljék a rendőrséget .

2015. november 23.
hétfő 16:33
szekelyse50
5712 hozzászólás
Ezek nem ismernek már határt az aljasságukban , a gazemberség netovábbja amit ez a garázda hazug népség művel Erdélyben , főleg a Székelyföldön --szégyentelenek

2015-11-21: Közélet - Farkas Réka:

A külföldi szavazás színe és fonákja

Tudomásul kell vennünk, hogy az alkotmánybíróság  elutasította a külföldön élők szavazását szabályozó törvény kapcsán megfogalmazott kifogásainkat, és mindent meg kell tennünk, hogy az erdélyi magyar közösség külföldön élő tagjai is élhessenek e jogukkal – fogalmazta meg Márton Árpád RMDSZ-es képviselő. Meglátása szerint nagyon fontos, hogy minden érintett időben gondoskodjék érvényes iratokról, igazolványokról.
2015-11-21: Közélet - Nagy B. Sándor:

Újabb képeskönyv Sepsiszentgyörgyről

Nem száraz történelemkönyvre kell számítaniuk azoknak, akik fellapozzák ezt a kötetet, mert a sorozat célja az, hogy minél közérthetőbben mutasson be bizonyos kiemelt történelmi eseményeket, s így általános iskolások vagy akár elemisek érdeklődését is felkeltse városuk története iránt – mondta Zágoni Bálint, a Kincses Képeskönyv sorozat szerzője a Sepsiszentgyörgyről szóló legújabb kötet csütörtök esti bemutatóján a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében.