Együtt szavalt a nemzet

2016. január 23., szombat, Világfigyelő

Több tízezren szavalták közösen a Himnuszt és a Nemzeti dalt tegnap, a magyar kultúra napján. Az Együtt szaval a nemzet kezdeményezés központja idén Szarvas volt, de interneten keresztül Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is csatlakoztak a rendezvényhez. Fórizs Zoltán főszervező, a Nemzeti Kreatív Intézet igazgatója elmondta: 1028 iskola csatlakozott a felhíváshoz, így az interneten keresztül több tízezren szavaltak közösen.

A szavalatot Jordán Tamás színész, színházigazgató vezényelte, a szarvasi Cervinus Teátrumban 440 gyerek zengte a verseket. Az általános iskolások a Himnusz első versszakát és a Nemzeti dalt mondták el. Idén a legkisebbek, az óvodások is csatlakoztak a rendezvényhez, ők Kisfaludy Károly Szülőföldem szép határa című versét adták elő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2016-01-23: Belföld - :

Erdélyi kitüntetettek (A Magyar Kultúra Napja)

Erdélyért életműdíjat adtak át az RMDSZ jelenlegi és korábbi vezetői Egyed Ákos kolozsvári történésznek, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagjának a magyar kultúra napja alkalmából szervezett pénteki kolozsvári ünnepségen.
2016-01-23: Belföld - :

Hírsaláta

TILTAKOZNAK A NYUGDÍJASOK. Felháborítónak és visszataszítónak nevezik a nyugdíjasszervezetek képviselői, hogy a parlament döntése nyomán jelentős mértékben, egyes esetekben akár több mint 4000 lejre is megnőhet a honatyák speciális nyugdíja. Úgy vélik, a parlamenti képviselőknek és a helyi elöljáróknak sem kellene privilégiumokkal rendelkezniük, amikor a legtöbb nyugdíjas a létminimum alatt él.