Székely Szabadság NapjaLehet felvonulás, de csak rendben

2016. február 18., csütörtök, Közélet

Felvonulhatnak Marosvásárhelyen a székely szabadság napi rendezvények résztvevői, de csak rendben – nyilatkozta Dorin Florea polgármester, aki szerint „a polgármesteri hivatal soha semmilyen felvonulást nem tiltott be. Csupán egy olyanfajta megnyilvánulást tiltottunk, amely sértette mások épségét, vagy bántott másokat. (...) Nekem nem felel meg, hogy a város lakói fizessenek a végtelenségig egyes úgynevezett vezetők ostoba stratégiáiért”.

A polgármestert törvényszéki döntés kötelezi arra, hogy vegye tudomásul a Székely Nemzeti Tanács bejelentett megemlékező és tiltakozó megmozdulását, miután a tavalyra tervezett rendezvényt betiltotta, és elhárította az idei március 10-re bejelentett rendezvény tudomásulvételét. Dorin Florea helyteleníti, hogy az efféle kérdésekről a bíróság dönt, mert szerinte az ilyen rendezvények miatti felelősség az önkormányzatokat terheli.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1815
szavazógép
2016-02-18: Közélet - Szekeres Attila:

Bukarestbe vitték Antal Árpádot (Vizsgálódik a korrupcióellenes hatóság) FRISSÍTVE: Éjszaka hazaengedték a polgármestert, hivatalát nem gyakorolhatja

Több házkutatást tartottak tegnap az Országos Korrupcióellenes Hatóság (DNA) bukaresti ügyészei a csendőrség különleges osztagának támogatásával Sepsiszentgyörgyön. Antal Árpád polgármestert a fővárosba szállították kihallgatásra. Az elöljáró azt nyilatkozta lapunknak, amennyiben az igazság érdekli az ellenőrző hatóságot, mindent rendben fognak találni.
2016-02-18: Közélet - :

Magyarellenes törvénytervezet

Hallgatólagosan elfogadottnak nyilvánította a kisebbségi nyelvek közigazgatási használatát betiltó törvényjavaslatot a képviselőház, miután a házszabályban megszabott határidőn belül a tervezetet nem tűzték napirendre – jelentette tegnap az Agerpres hírügynökség. A döntő szót a szenátus mondja ki. Az RMDSZ-frakció meg kívánja akadályozni a törvény elfogadását.