Meleg ebéd a Vöröskereszttől

2016. március 5., szombat, Közélet

Negyven bölöni és húsz kommandói diáknak biztosít napi meleg ebédet a Kovászna Megyei Vöröskereszt március 1-jétől. A szociálisan hátrányos családokból származó gyermekek megsegítésének kettős célja az érintettek tartalmas táplálékhoz juttatása és az iskolaelhagyás megelőzése.
 

  • Közös asztalnál a bölöni diákok. Albert Levente felvétele
    Közös asztalnál a bölöni diákok. Albert Levente felvétele

A Kovászna Megyei Vöröskereszt utoljára az 1993–2003 között működtetett ingyenes ebédprogramot, a szóban forgó tíz év alatt több mint százezer adag meleg ebédet juttattak rászorulóknak a sepsiszentgyörgyi szociális konyha révén. A jelenlegi támogatás egy országos program része, amelyben a Romániai Vöröskereszt négy, a szegénységi mutatók szerint kiválasztott megyében indította el a diákok ingyenes étkeztetését a 2014–2015-ös évi Vöröskeresztes Gála bevételeiből. Kovászna mellett Tulcea, Mehedinţi és Vaslui megye részesül az e célra szánt pénzalapból, a hatvan háromszéki gyermek meleg ebédjére 54 720 lejt osztott le a központi Vöröskereszt a helyi szervezetnek, amelyből tanév végéig, vagyis hetvenhat munkanapon étkeznek a kedvezményezettek – közölte Pap Adolf igazgató. Bölönben és Kommandón vöröskeresztes önkéntesek segítettek a gyermekek kiválasztásában és ők kísérik el naponta a 6 és 14 év közötti diákokat az étkezés helyszínére – ismertette Lázár Andrea programvezető.
A Kovászna Megyei Vöröskereszt önerőből finanszírozza saját programjait, az évi állami támogatás nem éri el a szervezet költségvetésének öt százalékát, ezért van jelentősége az országos alapból fedezett  ebédeltetésnek.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2016-03-05: Jegyzet - Váry O. Péter:

Párbeszéd ilyentájt (Jegyzet)

Hogy mindig sáros a cipőm. Na jó, most épp nem, mert ha esik is, csak mutatóba, reggelre a szél nyomát sem hagyja. De akkor poros. Vagy maszatos. Szóval piszkos. Állandóan. Zsörtölődik. Mármint az asszony. Mondom neki, én falun élek. Kulturális főfaluban. Itt zajlik az élet. Állandóan menni kell. Itt a két cintányért minden nap összeütik. S akkor nincs időm pucolni. Cipőt.
2016-03-05: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Júniusban nyílhat a mozi (Sepsiszentgyörgy)

Bár az év elején Antal Árpád polgármester még úgy nyilatkozott, március 15-éig elkészülhetnek Sepsiszentgyörgy új mozitermei, a feladatait átvevő Sztakics Éva úgy vélekedik, június elseje előtt aligha kerül sor a mozi átadására.