Esély a digitális világhoz

2016. augusztus 26., péntek, Közélet

Azoknak a gyermekeknek is lehetőséget kell adni, hogy fényképet készítsenek, filmezzenek, az internet világában tájékozódjanak, korábban elérhetetlen információkhoz hozzájussanak, akiknek otthon nincs számítógépük, laptopjuk, okostelefonjuk, internetelérhetőségük, akiknek alig jut a mindennapi betevő falatra, akik a saját korlátozott körülményeik között nem találkoznak a XXI. századi digitáis világgal


 

 – vallja Torma Vera, a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány egyik programvezetője, aki legutóbb olyan pályázaton nyert támogatást az alapítványnak, amely a digitális felzárkóztatásról szól. A Koszovó, Szlovákia, Románia egy-egy oktatási egységében induló kétéves kísérleti program bemutatóját tegnap tartották a megyeközponti Írisz Házban, ahol ismertették az oktatási csomagokat, és felvázolták, hogy a bécsi műszaki egyetem és egy csehországi civil szervezet hogyan követi a kísérleti oktatás eredményeit. Önálló digitális gondolkodásra kívánják ösztönözni a diákokat, a programban részt vevő pedagógusokat pedig arra nevelik, hagyják, hogy a diákok keressék meg maguk a helyes utat, oldják meg maguktól a feladatokat. A program háromszéki haszonélvezői azok a sepsikőröspataki gyermekek, akik tanév közben részt vesznek a Diakónia délutáni foglalkoztatási programjaiban. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1766
szavazógép
2016-08-26: Közélet - Iochom István:

Tanítók és óvónők tábora

A Csiporkázó Játszóház Egyesület szervezésében augusztus 22–29. között az alsócsernátoni Enikő Panzióban zajlik a kézdiszéki tanítók és óvónők tizennyolcadik tábora.
 
2016-08-26: Közélet - :

Elütötte és elhajtott

Sepsiszentgyörgyön az 1918. december 1. út és a Sport utca kereszteződésében, a főúton levő átjárón egy személygépkocsi elgázolt egy 58 éves nőt szerdán 17 óra tájt.